Candidatul PAS: Partidul Democrat intimidează primarii din localităţile RM pentru voturi

Maia Sandu, candidatul unic la prezidenţiale
Maia Sandu, candidatul unic la prezidenţiale (captură foto / privesc.eu)

Mai mulţi primari din Republica Moldova au venit, marţi, la Chişinău pentru a-şi anunţa susţinerea la alegerile prezidenţiale din 30 octombrie, pentru candidatul unic, Maia Sandu. În cadrul unei conferinţe de presă, aceştia au anunţat că ar fi fost intimidaţi, în repetate rânduri, cerându-li-se să asigure un număr necesar de voturi pentru candidatul PD, Marian Lupu.

„Vorbim despre fraudele şi abaterile din această campanie prezidenţială şi cea mai mare fraudă se întâmplă prin folosirea de către partidele de la guvernare şi în special de Partidul Democrat a resursei administrative”, a declarat Maia Sandu, conform privesc.eu.

După ce, în ultima perioadă, s-a deplasat prin localităţile R. Moldova, Sandu a mărturisit că, deseori, află despre tot felul de cazuri de intimidări a oamenilor care lucrează în instituţiile de stat. „Oamenii sunt avertizaţi că dacă nu vor vota pentru candidatul Partidului Democrat şi dacă nu vor prezenta dovada acestui vot, vor avea de suferit, putând să-şi piardă locul de muncă chiar”, a adăugat liderul PAS.

Potrivit candidatului unic, presiune enormă se pune şi pe administraţia locală şi în special pe primarii din localităţile RM. Aceasta a ţinut să precizeze că este deja cunoscut faptul că primarii sunt intimidaţi prin mai multe metode, cum ar fi, deschiderea de dosare penale, tăierea finanţărilor pentru proiectele din comunitate, deci, practic li se spune clar că în cazul în care nu vor asigura suficiente voturi pentru candidatul PD, atunci primăria nu va primi resurse de la bugetul de stat.

„Aceste lucruri nu trebuie să fie acceptate. Partidele de la guvernare nu au nici o treabă cu primarii din localităţi. Avem nevoie de descentralizare autentică, ca primarii să-şi poată îndeplini angajamentele”, a menţionat Maia Sandu, îndemnând cetăţenii să nu se lase „intimidaţi, nici ceilalţi angajaţi ai instituţiilor publice, dar mai ales primarii, pentru că noi suntem o forţă”.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe