Candidatul PNL la Primăria Giera, reţinut de DIICOT. Acuzat de trafic internaţional de droguri

DIICOT
DIICOT (facebook.com)

Candidatul PNL pentru funcţia de primar al comunei timişene Giera, Ionuţ Marius Ciornenchi, a fost reţinut pentru 24 de ore, iar alte două persoane sunt cercetate în libertate sub control judiciar pentru trafic internaţional de droguri şi trafic de droguri de risc, anunţă Pressalert.ro.

Anchetatorii DIICOT au stabilit faptul că ”inculpaţii au desfăşurat activităţi de introducere de droguri pe teritoriul României, din Spania, pentru a le distribui către lideri marcanţi din rândul traficanţilor de astfel de substanţe de pe raza municipiului Timişoara. Drogurile erau introduse pe teritoriul ţării noastre prin intermediul unei firme de curierat şi erau ridicate de către inculpaţi de la curier folosind documente de identitate false”.

Ciornenchi era cel care coordona traficul de droguri, iar în timpul percheziţiilor efectuate, inclusiv la locuinţa acestuia, anchetorii au mai descoperit o ţigaretă confecţionată artizanal cu cannabis, o folie din aluminiu cu o substanţă pulverulentă susceptibilă a fi cocaină, sumele de 4.550 de euro şi 5.000 de lei, 7 telefoane mobile, 2 cântare electronice, 30 de pungi de vidare, un grinder şi un bong. În una din camerele casei sale din Giera, Ciornenchi avea pe perete un tablou cu celebrul traficant de droguri Pablo Escobar.

„La data de 31.07.2020, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Structura Centrală au dispus reţinerea pe o perioadă de 24 de ore a unui inculpat, iar faţă de alţi doi s-a dispus măsura controlului judiciar pe o perioadă de 30 de zile, pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic internaţional de droguri de risc şi trafic intern de droguri.

În cauză s-a stabilit faptul că inculpaţii au desfăşurat activităţi de introducere de droguri pe teritoriul României, din Spania, pentru a le distribui către lideri marcanţi din rândul traficanţilor de astfel de substanţe de pe raza municipiului Timişoara. Drogurile erau introduse pe teritoriul ţării noastre prin intermediul unei firme de curierat şi erau ridicate de către inculpaţi de la curier folosind documente de identitate false.

La data de 30.07.2020, procurorii DIICOT – Structura Centrală, împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul BCCO Bucureşti - SCCO Ilfov au efectuat o acţiune de prindere în flagrant, pe raza oraşului Bocşa, judeţul Caraş-Severin, a 2 inculpaţi după ce aceştia au ridicat de la firma de curierat un colet expediat din Malaga, Spania, şi având asupra lor suma de 800 de lei, o carte de identitate cu date falsă, un grinder şi fragmente vegetale.

În urma activităţilor investigative a fost ridicată şi cantitatea de 1,488 kg. cannabis.

La aceeaşi dată, procurorii DIICOT – Structura Centrală, împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul BCCO Bucureşti - SCCO Ilfov au efectuat un număr de 3 percheziţii domiciliare, pe raza municipiului Timişoara şi a localităţii Giera, în urma cărora au fost ridicate o ţigaretă confecţionată artizanal cu cannabis, o folie din aluminiu cu o substanţă pulverulentă susceptibilă a fi cocaină, sumele de 4.550 de euro şi 5.000 de lei, 7 telefoane mobile, 2 cântare electronice, 30 de pungi de vidare, un grinder şi un bong.

În cursul zilei de astăzi [vineri -n.r.], inculpatul urmează să fie prezentat Tribunalului Bucureşti cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile”, se arată într-un comunicat emis de DIICOT.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne