Candidatul PNL la primăria Râmnicu Vâlcea ar putea fi un fost edil condamnat pentru corupţie

Sigla PNL
Sigla PNL (Epoch Times România)

Liberalii ar putea susţine la primăria municipiului Râmnicu Vâlcea un fost edil condamnat pentru corupţie, eliberat din închisoare şi aflat încă în termenul de încercare. Anunţul a fost făcut vineri, în cadrul unei conferinţe de presă, de către preşedintele PNL Vâlcea, Cristian Buican.

"Obiectivul nostru pentru anul 2016, pentru alegerile locale, este unul îndrăzneţ, dorim să câştigăm Primăria municipiului Râmnicu Vâlcea, majoritatea în Consiliul Judeţean - astfel încât să avem şi preşedinţia acestui for, plus alte 50 de primării din Vâlcea, din cele 89 de localităţi. Criteriile pentru selectarea candidaţilor pentru funcţiile de consilieri se vor baza pe o contribuţie financiară de maximum 30%, restul va conta profesionalismul, competenţele. Pentru Râmnicu Vâlcea, vom avea un sondaj pe baza căruia se va stabili cel care va fi candidatul PNL la alegerile pentru Primărie, va fi, evident, candidatul care va şi câştiga aceste alegeri", a declarat Cristian Buican, potrivit Agerpres

Întrebat dacă Mircia Gutău, fostul edil al municipiului condamnat la închisoare cu executare pentru fapte de corupţie, ar putea fi candidatul PNL, preşedintele PNL Vâlcea a confirmat:

"Aşa cum am spus, dacă în sondajul de opinie intern, pe primul loc cetăţenii din Râmnicu Vâlcea îl vor dori pe Mircia Gutău, dacă cetăţenii din Râmnicu Vâlcea consideră că e cel mai bun pentru a administra acest oraş, atunci 99,99%, domnul Gutău va candida, va fi propunerea organizaţiei judeţene a PNL pentru funcţia de primar al municipiului".

Ales pe listele PDL, Mircia Gutău a fost primarul municipiului Râmnicu Vâlcea timp de două mandate, însă în 2010 a fost condamnat la închisoare cu executare pentru fapte de corupţie. Fostul edil a fost eliberat din închisoare la finele lui 2011 şi se află încă în termenul legal de încercare.

Ultimele sondaje din Râmnicu Vâlcea arată că Mircia Gutău se bucură de o mare popularitate în rândul locuitorilor de aici, fiind creditat, în prezent, cu cele mai mari şanse de a candida sub sigla PNL pentru un nou mandat de primar al municipiului.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne