Candu, despre rezoluţia lui Preda: Mă adresez acestui individ să înceteze cu manipularea

Deşi a fost respinsă cu votul comun al socialiştilor, comuniştilor şi euroscepticilor, rezoluţia propusă de Cristian Preda în Parlamentul European privind situaţia din Republica Moldova a trezit nemulţumirea autorităţilor de la Chişinău.
Andrian Candu, preşedintele Parlamentului R. Moldova
Andrian Candu, preşedintele Parlamentului R. Moldova (parlament.md)

Iniţierea de către eurodeputatul PPE Cristian Preda a unei unei rezoluţii critice la adresa Republicii Moldova, care prevedea blocarea asistenţei macrofinanciare în cazul în care autorităţile de la Chişinău nu luau în consideraţie recomandările Comisiei de la Veneţia, este considerată de către preşedintele Parlamentului, Andrian Candu drept o acţiune scandaloasă.

”Vreau să remarc faptul că acest individ îşi urmăreşte propriile interese, sau interesele unor partide şi pune mai presus aceste interese decât interesele Republici Moldova, a cetăţenilor săi, sau chiar şi interesele Uniunii Europene în relaţia cu RM”, a declarat Andrian Candu în cadrul unei conferinţe de presă.

Totodată, şeful Legislativului a ţinut să remarce că ”acest individ pe nume Cristian Preda” ar trebui să înceteze cu manipularea, deoarece întotdeauna, în România a existat susţinere a Republicii Moldova indiferent de culoarea politică.

”Din cauza unor indivizi precum sunt Preda, sau alţii, nu le voi da numele, care ori la Chişinău, ori la Bruxelles tot încearcă să intimideze, să şantajeze, să condiţioneze altfel decât se condiţionează tehnic o asistenţă financiară, există deja schimbări în percepţie. De aceea mă adresez dlui Preda să înceteze să manipuleze”, a conchis spicherul Parlamentului moldovean.

Amintim că şi eurodeputatul Siegfried Mureşan a declarat recent că „grupul PPE a propus să votăm o rezoluţie a Parlamentului European privind situaţia din Republica Moldova. Rezoluţia ne-ar fi permis să avem o poziţie clară despre Moldova şi să ajutăm şi mai mult cetăţenii Republicii Moldova în perioada următoare. Socialiştii s-au aliat cu comuniştii şi cu euroscepticii şi au votat împotriva propunerii noastre. Este foarte rău”.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe