Canotaj: O medalie de aur şi două de argint pentru România la CM juniori de la Rio

(Cameron Spencer / Getty Images)

Juniorii români participanţi la Campionatele Mondiale de canotaj de la Rio de Janeiro (Brazilia) au cucerit o medalie de aur şi două de argint, informează Federaţia Română de Canotaj.

Medalia de aur a fost câştigată de echipajul masculin de patru rame fără cârmaci, compus din Alexandru Matinca, Cosmin Păscări, Mihai Ianoş şi Ciprian Tudosă, cu timpul de 6:17:20. Celelalte trepte ale podiumului au fost completate de sportivii din Marea Britanie (6:19:39) şi Germania (6:19:65).

Medaliile de argint au fost cucerite de juniorii români în probele de dublu vâsle feminin şi dublu rame fără cârmaci masculin.

La dublu vâsle feminin, Elena Logofătu şi Nicoleta Paşcanu s-au clasat pe locul secund, cu timpul de 7:38:65, prima poziţie fiind ocupată de sportivele din Germania (7:32:58), iar locul III de cele din Italia (7:40:00).

În proba de dublu rame fără cârmaci masculin, Constantin Cristi Hîrgău şi Alexandru Chioseaua au încheiat cursa pe poziţia secundă, cu timpul de 6:48:74, medalia de aur revenind sportivilor din Germania (6:48:49), iar cea de bronz celor din Grecia (6:51:72).

Echipajul feminine din proba de opt rame cu cârmaci — Mădălina Hegheş, Amalia Bereş, Mădălina Gabriela Caşu, Roxana Părăşcanu, Andrea Budeanu, Anamaria Zaharia, Anca Elena Filip, Roxana Iuliana Anghel, Andreea Cristina Ştefan — s-a clasat pe locul IV (6:45:68), iar canotoarele din barca de patru vâsle feminin — Lidia Viorica Roman, Nicoleta Ancuţa Bodnar, Ana Grăpinoiu, Simona Geanina Radiş — au ocupat locul VII (6:51:11).

Cu trei medalii câştigate la Rio, România s-a clasat pe locul IV în clasamentul pe medalii, la egalitate cu Marea Britanie, locurile I, II şi III fiind ocupate de Germania, Italia şi Olanda.

Delegaţia României se va întoarce în ţară în data de 11 august 2015, pe Aeroportul "Henri Coandă", la ora 17,15, precizează FRG.