Cântăreţ bulgar primeşte undă verde la Eurovision, în ciuda unei vizite făcute în Crimeea

Un concurent bulgar la Eurovision s-ar fi putut confrunta cu interdicţia de a participa sâmbătă la renumita competiţie pentru că a vizitat peninsula Crimeea, anexată Rusiei fără permisiunea autorităţilor din Kiev.
Cântăreţul bulgar Kristian Kostov.
Cântăreţul bulgar Kristian Kostov. (Getty Images)

Ucraina a anunţat că a investigat un material video în care artistul bulgar Kristian Kostov interpretează piese muzicale în peninsula din Marea Neagră în iunie 2014, la trei luni după ce Crimeea a fost anexată ilegal de Rusia.

Ucraina a interzis deja unei concurente din Rusia să intre în ţară, după ce aceasta a efectuat o vizită neautorizată în Crimeea în 2015.

Într-o declaraţie, delegaţia bulgară la Eurovision a confirmat că artistul a vizitat Crimeea “doar câteva ore” când avea 14 ani, făcând parte dintr-un grup muzical alcătuit din copii.

Serviciul Ucrainean de Securitate a confirmat că tânărul artist a vizitat Crimeea înainte să intre în vigoare o lege care interzice intrarea în teritoriul anexat fără a se trece prin punctul de frontieră ucrainean. Serviciul a precizat că, de fapt, Kristian Kostov nu încălcase legea respectivă.

Kostov, cel mai tânăr concurent din acest an, se află deja în Ucraina, urmând să participe la cea de-a doua semifinală cu melodia sa Beautiful Mess.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură