Capitala în sărbătoare: Evenimente organizate duminică cu ocazia "Zilelor Bucureştiului"

Hanul Gabroveni
Hanul Gabroveni (Ministerul Fondurilor Europene)

Capitala sărbătoreşte la ediţia din acest an a "Zilelor Bucureştiului” 555 de ani de la prima atestare documentară. În perioada 19 -21 septembrie Municipalitatea a organizat evenimente culturale în Piaţa Constituţiei, Piaţa Universităţii, Parcul Cişmigiu, Centrul Istoric şi la Mogoşoaia.

Porţi deschise la Hanul Gabroveni

Joi, 18 septembrie a fost inaugurat Hanul Gabroveni, monument istoric consolidat, reabilitat şi modernizat cu fonduri norvegiene şi de la bugetul local, care va deveni noul centru cultural al Capitalei.

Duminică, 21 septembrie Hanul Gabroveni îşi deschide din nou porţile, în intervalul orar 10,00-20,00, pentru cei ce doresc să cunoască unul dintre locurile care vor găzdui evenimente culturale deosebite în viitor.

Parcul Cişmigiu: Târgul Bucureştiului

În Parcul Cişmigiu se desfăşoară Târgul Bucureştiului, unde, între orele 10:00- 22:00, vizitatorii pot petrece clipe de neuitat în aer liber şi pot admira şi cumpăra obiecte produse de meşteri populari autohtoni, vor gusta preparate culinare specifice şi tototdată vor asista la manifestări culturale.

La ora 17:00, programul artistic va debuta cu un spectacol susţinut de grupul Trei parale, urmat de Midnight Colors, Anton Pann Ensemble, iar de la ora 18:50 vor urca pe scena din Cişmigiu Ozana Barabancea & Band, urmată de Silviu Biriş şi Band Bucureşti, Maria Buză şi Taraful George Pătraşcu, Irina Sârbu & Band şi Marius Mihalache - Back to Swing.

Centrul istoric

Iubitorii de dans care ajung la intersecţia străzilor Eugen Carada şi Lipscani din Centrul vechi sunt invitaţi la o demonstraţie de dansuri latino.

Piaţa Universităţii

În intervalul 19-28 septembrie, esplanada cu statui se va transforma într-un spaţiu expoziţional, care va găzdui o instalaţie de artă contemporană - "Feed me!" a artiştilor Marilena Oprescu Singer şi Radu Pop. După 28 septembrie proiectul va parcurge un traseu în alte ţări europenene, urmând să ajungă printre altele şi la Centrul Ars Electronica din Linz.

Palatele Brâncoveneşti

Centrul Cultural "Palatele Brâncoveneşti" din Mogoşoaia sărbătoreşte "Zilele Bucureştiului", unde sunt invitaţi copii din şcolile bucureştene şi centre de plasament, care vor participa la ateliere de creaţie susţinute de artişti plastici. Tot pentru copii se vor organiza un mic circuit de Formula 1, sub formă de competiţie cu premii, şi jocuri interactive susţinute de actori profesionişti. De asemenea, bucureştenii vor fi invitaţi în curtea palatului la teatru, precum şi la concerte în aer liber. Curtea palatului va fi decorată cu o pictură 3D supradimensionată care va înfăţişa imagini din trecutul Bucureştiului, din prezent şi o proiecţie a Bucureştiului în viitor.

La ora 17:00 va avea loc un recital ADDA, iar de la 17:30 fanii vor putea urmări piesa de teatru "5 femei de tranziţie" de Rodica Popescu Bitănescu. Între orele 19:15 — 19:45 va avea loc un concert Byron, iar după ora 19,50 un recital Nightlosers.

"Bulevardul Artelor"

Primăria Sectorului 3 deschide "Bulevardul Artelor" pe Bulevardul Unirii - în zona situată între Piaţa Alba Iulia, Piaţa Regiunilor şi Nerva Traian, unde vor fi prezentate "555 de minute de cultură".

"Bulevardul Artelor" va fi inaugurat duminică cu un concert extraordinar de harpe clasice şi celtice. Actorul Claudiu Bleonţ va juca în spectacolul de teatru "Novecento" de Alessandru Barrico, unde vor fi prezenţi şi tineri dansatori şi pictori, care vor crea o atmosferă plină de poezie. Spectacolul este realizat în paeteneriat cu Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti şi Universitatea de Arte Bucureşti.