Capitala pierde peste 124 de milioane, finanţare pentru proiecte nefinalizate la timp

Bucureştiul, oraş cu un primar general şi trei primari de sector cu probleme penale pierde bani grei pentru proiecte ce nu vor fi terminate la timp.
Consiliul General al Primăriei Municipiului Bucureşti
Consiliul General al Primăriei Municipiului Bucureşti (Epoch Times România)

Capitala ţării pierde finanţare din fonduri europene şi de la bugetul de stat în valoare totală de 124.183.654,08 lei pentru trei proiecte care nu vor fi finalizate până la finele lui decembrie a.c., termen stabilit prin acordul de finanţare în cadrul Programului Operaţional Sectorial 2007-2013 (POR), relatează Hotnews.

Cele trei proiecte a căror finalizare va costa Bucureştiul aproape 125 de milioane de lei sunt pasajului rutier de la Piaţa Sudului, amenajarea unui circuit turistic pe lacurile Tei şi Floreasca şi modernizare spitalul Foişor. Finanţarea nerambursabilă accesată în total de municipalitate prin Programul Operaţional Regional 2007 - 2013 este de 191.066.216,65 lei.

Pe lângă acestea, alte trei proiecte, respectiv consolidarea, restaurarea şi conservarea vestitului Arc de Triumf, Observatorul Astronomic Vasile Urseanu şi proiectul de reabilitare, modernizare şi echipare a ambulatoriului integrat al spitalului clinic de copii Victor Gomoiu, lucrări aproape finalizate, pierd finanţare europeană în valoare totală de aproximativ 8 milioane de lei. Banii pentru continuarea lucrărilor urmează să fie plătiţi din bugetul Primăriei Capitalei, termenul de finalizare fiind prelungit până la data de 30 iunie 2016.

"Situaţia proiectelor cu finanţare europeană arată, clar, modul în care a fost administrat oraşul până acum: dezastruos, în total dispreţ faţă de banul public, faţă de bucureşteni. Nu este o situaţie cu care să ne mândrim. Este o realitate de la care pornim pentru a încerca să îndreptăm erorile trecutului. Avem obligaţia şi responsabilitatea unui act administrativ eficient, în interesul bucureştenilor, iar eforturile Primăriei Capitalei se vor îndrepta către acest obiectiv. Am ţinut să fac publică situaţia proiectelor cu finanţare europeană pentru că bucureştenii trebuie să ştie faptul că s-au pierdut aceşti bani, iar noi va trebui să suportăm din taxe şi impozite locale acest lucru. Vom avea o gaură în buget, iar vina aceasta este în întregime a fostei administraţii.Va trebui să ducem proiectele la bun sfârşit, iar acest lucru îl vom face din surse proprii. Administrarea dezastruoasă a primăriei ne va costa pe fiecare dintre noi", a comentat situaţia primarul general, Razvan Sava.

Articolul integral poate fi citit aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne