Care sunt obiectele cele mai scumpe din lume

Care sunt obiectele cele mai scumpe din lume? 10 capricii pentru care s-au plătit sume fabuloase: un ceainic, un diamant brut, un câine ciobănesc, cazare de o noapte la cel mai scump hotel, un hamburgher, un joc de şah, coniac, o geantă şi o pereche de pantofi, un album. Aflaţi amănunte despre ele.
Ceainic evaluat la 3 milioane $
Ceainic evaluat la 3 milioane $ (screenshot)

Chiar şi în vremuri de criză, piaţa de lux merge foarte bine. Există, colecţionari care sunt capabili să plătească sume mari de bani pe un obiect ediţie limitată sau pentru cea mai scumpă mâncare-specialităţi, o geantă la modă sau chiar pe un animal de companie. Iată câteva exemple de lucruri ce au costat sume exorbitante.

1. Cel mai scump ceainic din lume

Frumoasa Holly Golightly (Audrey Hepburn în „Breakfast at Tiffany”) nu ar merge la micul dejun în fiecare dimineaţă în faţa vitrinei luxosului magazin de bijuterii Tifannys dacă îl avea. Evaluat la 3 milioane $, acest ceainic are 1.658 diamante albe încrustate, 386 rubine şi un rubin mare de 6,67 carate ce împodobeşte „Egoistul”, numele dat acestui ceainic pentru că are capacitatea doar pentru o singură ceaşcă de ceai.

2 . Un diamantul brut pentru care s-a plătit de 63 de milioane $

Diamantul are 813 carate, 6 cm şi a costat 63 de milioane $. Acesta este cel mai scump diamant din lume, extras din mina Karowe (Botswana). Bijuteria a fost achiziţionată de către o companie cu sediul în Dubai şi a primit numele de „Constellation”. Preţul său ar fi putut fi depăşit în această vară de un alt diamant brut, "Lesedi la Rona", însă licitaţia realizată de Sotheby nu a găsit un cumpărător.

3. Un câine ciobănesc de 17.200 de euro

Preţul de vânzare al unui câine ciobănesc este de obicei în jur de 2.000 de euro, dar acesta este un caz neobişnuit. „Cap” - acesta este numele animalului - a fost scos la licitaţie în Marea Britanie şi a ajuns la un preţ final de 17.200 de euro. De ce ? Pentru că are numai 16 luni, "deţine un control special şi are un efect relaxant asupra oilor", aşa cum a declarat fostul proprietar.

4. O noapte de cazare în cel mai scump hotel: 100.000 euro

Vă puteţi imaginaţi cum aţi dormi într-un hotel plătind 100.000 de euro pe noapte? Căci în oraşul chinez Macao va fi cel mai scump hotel din lume: „Villa Du Comté”, un lux exorbitant inspirat din gusturile regelui francez Ludovic al XIV-lea. Camerele sunt vile individuale cu izvoare termale, coloane şi tavane care sunt decorate cu frunze de aur, paturi cu baldachin, haine de catifea şi vor exista nenumărate elemente pentru a te face să te simţi ca un adevărat rege. În plus, hotelul oferă servicii de majordom 24 de ore pe zi, bijuterii de lux, magazine de îmbrăcăminte haute-couture, transport urban în exclusivitate cu Rolls-Royce Phantom pe toată durata cazării. Stephen Hung, constructorul milionar al hotelului, a mărturisit că lucrarea lui este rezultatul creativităţii şi bunului gust pentru a transforma hotelul într-un loc "perfect".

5. Un hamburger la preţ de Michelin: 4.450 euro

În restaurantul „Fleur”, situat în Mandalay Bay Resort şi Cazino din Las Vegas, bucătarul-şef francezul Hubert Keller oferă un hamburger pentru 4.450 de euro. Din ce este făcut? Pâinea este finisată cu aur, principalele sale ingrediente sunt trufa neagră şi foie gras, servit cu tacâmuri exclusive Ichendorf şi asociat cu o sticlă de vin Chateau Petrus 1995, al cărui preţ poate ajunge la 1.000 de euro. Se poate rezista la această mâncare de lux?

6. Un joc de şah în valoare de 321.000 euro

Placat cu aur şi diamante de 18 carate şi cu 4.874 diamante galbene şi negre de 125,5 carate, şahul „Royal Chess Se” este cel mai scump de pe piaţă. House of Solid Gold, specializată în bunuri de lux, îl vinde pentru 321.000 de euro. Este realizat manual de 30 de artizani, care au lucrat la el 4.500 de ore. Cutia de prezentare a fost făcută manual şi proiectată de firma franceză Louis Vuitton.

7. „Călătoria regelui Ludovic al XII-lea” - un coniac de 120.800 euro

Coniacul cunoscut sub numele de „Călătoria regelui Ludovic al XII-lea” a ajuns să fie cotat până acum ca cel mai scump. O sticlă din acest coniac a fost scosă la licitaţie în New York, prin casa de licitaţie Sobethy's. Coniacul a fost creat de Baptiste Loiseau cu o selecţie de băuturi spirtoase foarte vechi ale regelui Ludovic al XIII-lea. În plus, coniacul este livrat într-un trunchi de copac semnat de HERMES făcut manual cu piei speciale şi patru pahare de cristal Saint Louis pe care au fost gravate diferite hărţi ale Americii de Nord din secolul al XIX-lea. În luna octombrie a fost scoasă la licitaţie în oraşul Hong Kong, iar a doua sticlă din această colecţie va fi prezentată în noiembrie la Londra.

8. „Birkin” produsă de Hermes este geanta cea mai scumpă

Este una dintre accesoriile cele mai exclusiviste şi dorite din lume, în special de celebrităţi. O geantă Birkin a companiei franceze Hermes a devenit unul dintre exemplarele cele mai scumpe din istorie, după ce un cetăţean asiatic a plătit pentru acesta 269.199 euro la casa de licitaţie Christie's . Acest articol este realizat din piele de aligator de Himalaya, are diamante încrustate şi aur de 18K în catarama sa.

9. Pantofii cei mai scumpi din lume

Pantofii cei mai scumpi din lume sunt probabil cei creaţi de brandul italian de pantofi de lux ”Buscemi”. ”Diamond Sneaker” costă 118.130 de euro. Buscemi au diamante de 11,5 carate încorporate şi aur de 18 carate. În cazul în care doriţi să cumpăraţi, trebuie să călătoriţi pentru a-i cumpăra din magazinul oficial al brandului care tocmai a fost deschis în Soho, în New York.

10. Un album scos la licitaţie cu 1,7 milioane euro

Liderul trupei ”Wu-Tang Clan” din New York, sătul de piraterie, a decis să înregistreze un dublu CD cu 31 de melodii - pe care le avea de 6 ani - însoţit de o carte de 174 de pagini legate în piele, pentru a-l face cel mai preţios din istorie. Motivul? Nu va putea apărea în comerţ, dar se poate distribui gratis - timp de 88 de ani - şi menţionează că nu există decât o singură copie. După ce, la un moment dat a fost scos la licitaţie, acest album a fost cumpărat de farmacistUl Martin Shkreli - mare iubitor de artă, de muzică - cu suma de 1,7 milioane de euro.