Carla Suarez şi Andrea Petkovic, în semifinalele turneului de tenis de la Miami

Jucătoarea germană de tenis Andrea Petkovic.
Jucătoarea germană de tenis Andrea Petkovic. (Ryan Pierse / Getty Images)

Carla Suarez Navarro şi Andrea Petkovic s-au calificat, marţi, în semifinalele turneului de tenis de la Miami (WTA), dotat cu premii totale de 5.381.235 dolari, şi vor fi adversare în penultimul act.

Numărul 12 mondial, jucătoarea spaniolă Carla Suarez Navarro, s-a impus în faţa americancei Venus Williams (N. 16), triplă laureată la Miami Open, cu 0-6, 6-1, 7-5. Fosta lideră a lumii în ierarhia WTA, Venus, care a început anul cu un titlu la Auckland, al 46-lea din cariera să, şi un sfert de finală al Australian Open, venea după ce fusese eliminată în turul al doilea la Dubai.

Germanca Andrea Petkovic (N. 9) a dispus de Karolina Pliskova (Cehia), cu 6-4, 6-2, aceasta fiind a doua sa semifinală la turneul din Florida, după cea din 2011. Petkovic pierduse la precedentul turneu din circuit, Indian Wells (California), în turul al doilea.

Pliskova (N. 16), 23 ani, una dintre cele mai în formă jucătoare ale acestui început de an, are două finale disputate, ambele pierdute, la Sydney şi la Dubai (ultima în faţa Simonei Halep).

În ultimele două sferturi de finală, Serena Williams, liderul mondial, o va întâlni miercuri pe Sabine Lisicki (N. 27), de la ora 20,00 (ora României), iar românca Simona Halep, numărul trei WTA, va juca împotriva americancei Sloane Stephens, de la ora 02,00 (joi dimineaţa).

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Sport