Carmen Dan, după fuga lui Morgenstern: "Nu sunt aici pentru a-mi da demisia când un poliţist nu-şi duce la îndeplinire sarcinile"

Ministrul de Interne anunţă că nu va demisiona după dispariţia lui Avraham Morgenstern de sub ochii închişi ai subordonaţilor săi, dar că superiorii celor ce nu-şi îndeplinesc sarcinile de serviciu trebuie să răspundă.
Ministrul de Interne, Carmen Daniela Dan.
Ministrul de Interne, Carmen Daniela Dan. (Epoch Times România)

Superiorii direcţi ai celor care nu-şi îndeplinesc atribuţiile de serviciu trebuie să iasă personal cu explicaţii în faţa publicului, să îşi asume erorile sau abaterile şi să suporte consecinţele, scrie, pe Facebook, ministrul de Interne, Carmen Daniela Dan. Postarea ministrului vine în contextul în care deputatul PNL Ovidiu Raeţchi a susţinut că ministrul de Interne ar trebui să demisioneze după ce subordonaţii săi au omis timp de două săptămâni să raporteze că Avraham Morgenstern, afacerist care-şi aştepta sentinţa într-un dosar de evaziune fiscală, nu s-a prezentat la Poliţie, aşa cum impunea controlul judiciar.

Cât despre ea însăşi, ministrul îi transmite lui Raeţchi că nu demisionează.

"Domnule Raeţchi, nu sunt aici pentru a-mi da demisia atunci când un poliţist judiciar dintr-o oricare secţie de poliţie din România nu-şi duce la îndeplinire sarcinile pe care le are conform fişei postului. Vă asigur că nici nu voi lăsa lucrurile aşa, într-o notă discretă, însă e cazul ca de acum înainte superiorii direcţi ai celor care nu-şi îndeplinesc atribuţiile de serviciu să iasă personal cu explicaţii în faţa publicului, să îşi asume erorile sau abaterile şi să suporte consecinţele", scria Carmen Dan, sâmbătă, pe Facebook.

Carmen Dan se mai plânge că, de-a lungul tumultosului său mandat (marcat de uciderea unui poliţist la datorie, de angajarea unor pensionaţi special etc.), toate situaţiile speciale cu care s-a confruntat MAI în aceste luni, de la fenomenele meteorologice extreme, până la probleme sociale (proteste şi mitinguri, dispute sindicale, situaţia stadionului Dinamo) au găsit-o la "masa rotundă (...) căutând şi găsind soluţii". Cu toate acestea, deşi "situaţiile pe care le-am traversat nu au fost, cu ajutorul lui Dumnezeu, de natură a destabiliza siguranţa de zi cu zi a românilor, mi s-a cerut demisia de câteva zeci de ori, din diverse motive, plauzibile sau nu, de cele mai multe ori din partea unor adversari politici sau a altora, interesaţi să transforme unele decizii LEGALE într-un scandal mediatic", susţine Carmen Dan.

Reamintim că deputatul liberal Ovidiu Raeţchi scria, pe 11 august, că ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, ar trebui să demisioneze după ce subordonaţii săi l-au "pierdut" de sub supraveghere pe omul de afaceri Avraham Morgenstern.

"În orice stat unde există responsabilitatea funcţiei publice, doamna Carmen Dan, ministrul de Interne, ar trebui să demisioneze după ce subordonaţii săi l-au 'pierdut' de sub supraveghere pe omul de afaceri Avraham Morgenstern, partenerul de afaceri al lui Radu Mazăre, coleg apropiat — ce coincidenţă! — cu doamna Carmen Dan. Iresponsabilitatea dovedită de poliţiştii care asigurau controlul judiciar — şi care practic au facilitat fuga lui Morgenstern prin pasivitatea lor — implică un eşec al sistemului păstorit de Carmen Dan în ansamblu. În orice situaţie de gen, un ministru răspunde în solidar cu cei care au greşit — nu încearcă să scape mimând anchete şi pedepse exemplare", a scris Raeţchi, vineri, pe Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne