Carmen Dan se mobilizează. Cere demiterea şefului Poliţiei Române

Somată să îşi dea demisia pe fundalul scandalului "pedofilului din lift", Carmen Dan optează pentru o "soluţie de compromis": demiterea şefului Poliţiei Române
Ministrul de Interne, Carmen Daniela Dan.
Ministrul de Interne, Carmen Daniela Dan. (Epoch Times România)

Ministrul de Interne Carmen Dan a anunţat marţi că i-a cerut premierului Tudose schimbarea din funcţie a şefului Poliţiei Române, chestorul-şef Bogdan Despescu, pe motiv că instituţia "are nevoie de recâştigarea încrederii cetăţenilor". Solicitarea lui Carmen Dan vine pe fundalul scandalului "pedofilului din lift", pedofil pe care poliţia a reuşit să îl reţină la 72 de ore după faptă, deşi era poliţist.


Carmen Dan a mai precizat că a cerut ca în locul lui Despescu să fie împuternicit, pentru şase luni, chestorul-şef Cătălin Ioniţă, şeful Direcţiei Generale Anticorupţie, informează Hotnews.

Tot în cursul zilei de astăzi, Inspectoratul General al Poliţiei a anunţat că şeful "pedofilului din lift" comisarul şef de poliţie Vornicu Emanuel René, şef Serviciu Supraveghere Rutieră Sectoarele 1,2,6 din cadrul Brigăzii Rutiere, a fost eliberat din funcţie.

Mai amintim, în context, că ieri Uniunea Salvaţi România a cerut demisia ministrului de Interne, Carmen Dan, pentru "modul în care a gestionat căutările pedofilului din Drumul Taberei".

"Asistăm la o nouă dovadă de incompetenţă a ministrului de Interne, lucru care impune schimbare la nivelul conducerii. Carmen Dan trebuie să-şi asume responsabilitatea pentru oamenii din subordinea sa şi pentru problemele din sistem. Poliţistul implicat în acest caz este recidivist, el se mai face vinovat de o altă infracţiune pe care a recunoscut-o în 2015", transmitea USR.