Carmen Dan se reactivează. Îl acuză pe ministrul de Interne că încalcă legea

Carmen Dan
Carmen Dan (Epoch Times România)

Fostul ministru de Interne Carmen Dan l-a acuzat, marţi, pe Marcel Vela, că a încălcat legea prin delegarea tuturor atribuţiilor sale secretarilor de stat din Ministerul Afacerilor Interne, inclusiv pe cele pe care legea “le reglementează în coordonarea directă a ministrului”.

“Când un ordin de ministru bate legea! Concret, în 31 Decembrie, prin ordinul privind coordonarea activităţii şi delegarea unor competenţe în cadrul Ministerului Afacerilor Interne, ministrul Vela îşi deleagă TOATE ATRIBUŢIILE secretarilor de stat din minister, inclusiv pe cele pe care însăşi legea (care-i una pentru toţi!) le reglementează în coordonarea directă a ministrului! Astfel, în coordonarea directă a secretarului de stat pe ordine şi siguranţă publică trec, printre altele, Direcţia de audit public intern, Direcţia generală de protecţie internă, Direcţia generală anticorupţie şi Corpul de control al ministrului! Toate aceste structuri, prin actele normative care le reglementează activitatea, dar şi prin regulamentele de organizare şi funcţionare care sunt subsecvente actelor normative de înfiinţare, evident cu o putere juridică superioară ordinelor de ministru, SUNT ÎN COORDONAREA NEMIJLOCITĂ A MINISTRULUI AFACERILOR INTERNE!”, a explicat Carmen Dan pe pagina sa de Facebook.

Totodată, Carmen Dan - ministru intrat în istorie prin faptul că în mandatul său în jur de 100.000 de persoane au fost alungate cu gaze şi brutalitate din Piaţa Victoriei - l-a ironizat pe Vela transmiţându-i că atunci când mai anunţă că trimite Corpul de control va trebui să-l roage frumos pe secretarul de stat să îi dea voie să facă asta.

Carmen Dan a făcut referire la faptul că ministrul de Interne Marcel Vela a declarat, duminică, la Antena 3, că va trimite Corpul de Control la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Dolj, unde 101 dintre cadrele angajate ar fi înrudite.

“Aşadar, atunci când ne plictisim de rezoluţionat mape sau nu înţelegem cum e cu atâtea responsabilităţi, sfidăm legea de la nivelul funcţiei ministeriale şi dăm un ordin prin care ne degrevăm de aceste atribuţii obositoare? Păi, da! Iată că se poate! Aşa că, domnule ministru, când mai ieşiţi public şi anunţaţi că trimiteţi Corpul de control într-o parte sau în alta, nu uitaţi să precizaţi că o să-l rugaţi frumos pe secretarul de stat să vă dea voie să faceţi asta! A, şi să nu aud că nu ştiţi de vreo nefăcută descoperită de Audit, de DGA sau de DGPI, pentru că, în mod nemijlocit, voi presupune că secretarul de stat care le coordonează direct în locul dumneavoastră şi în sfidarea legii a ‘uitat să vă informeze’!”, a adăugat Carmen Dan.

De asemenea, Carmen Dan i-a mai transmis ministrului Vela să îşi ocupe în continuare timpul cu ieşirile sale “din ce în ce mai năstruşnice” în public şi l-a sfătuit ca între reorganizări şi reforme să se odihnească corespunzător.

Remarcile acide ale fostului ministru de Interne vin în contextul în care Marcel Vela a transmis marţi, pe pagina sa de Facebook, că îşi asumă reorganizarea şi eficientizarea instituţiei pe care o conduce, chiar dacă acest lucru va presupune unele măsuri care deranjează.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne