Carmen Dan, somată să-şi dea demisia după ce subordonaţii săi l-au "pierdut" pe Avraham Morgenstern

Chiar şi într-un regim de tip Dragnea-PSD, incompetenţa ar trebui, totuşi, să aibă un sfârşit. A venit vremea ca ministrul de Interne, Carmen Dan, să-şi prezinte demisia din funcţie, a solicitat liberalul Ovidiu Raeţchi.
Ministrul de Interne, Carmen Daniela Dan.
Ministrul de Interne, Carmen Daniela Dan. (Epoch Times România)

Carmen Dan trebuie să-şi dea demisia din funcţia de Ministru de Interne după ce subordonaţii săi l-au "pierdut" de sub supraveghere pe omul de afaceri Avraham Morgenstern, inculpat într-un dosar cu prejudiciu de 11 milioane de euro, a afirmat vineri, într-un mesaj postat pe pagina sa de Facebook, deputatul PNL Ovidiu Raeţchi.

"În orice stat unde există responsabilitatea funcţiei publice, doamna Carmen Dan, ministrul de Interne, ar trebui să demisioneze după ce subordonaţii săi l-au "pierdut" de sub supraveghere pe omul de afaceri Avraham Morgenstern, partenerul de afaceri al lui Radu Mazăre, coleg apropiat - ce coincidenţă! - cu doamna Carmen Dan", a declarat Ovidiu Raeţchi.

Deputatul PNL consideră că "iresponsabilitatea" dovedită de poliţiştii care asigurau controlul judiciar - şi "care practic au facilitat fuga lui Morgenstern prin pasivitatea lor" - implică un eşec al sistemului păstorit de Carmen Dan în ansamblu.

Din perspectiva liberalului, în orice situaţie de gen, un ministru răspunde în solidar cu cei care au greşit - nu încearcă să scape mimând anchete şi pedepse exemplare.

"Este doar o ultimă gafă dintr-un şir nesfârşit al doamnei Dan: politizarea DGPI; pensionarea şi reangajarea imediată a propriilor consilieri din minister pe sume inadmisibile; folosirea sintagmei "lovitura de stat", din funcţia de ministru de interne, în timpul luptelor interne din PSD Dragnea-Grindeanu; întocmirea şi prezentarea unei liste a protestatarilor cu notorietate din ianuarie, din Piaţa Victoriei. Chiar şi într-un regim de tip Dragnea-PSD, incompetenţa ar trebui, totuşi, să aibă un sfârşit", a subliniat Ovidiu Raeţchi.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne