Carte de istorie pentru ambasadorul SUA în Republica Moldova. Unioniştii ies în stradă

Declaraţiile ambasadorului SUA la Chişinău, care a afirmat că Republica Moldova trebuie să rămână un stat suveran şi independent şi că unirea ţării cu România "nu este o alegere practică" indiferent de motiv, îi scot în stradă pe românii de pe ambele maluri ale Prutului.
George Simion
George Simion (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Platforma Unionistă Acţiunea 2012 anunţă o acţiune de protest faţă de declaraţiile ambasadorului Statelor Unite ale Americii în Republica Moldova, James D. Pettit. Evenimentul va avea loc marţi, ora 10:00, la Fântâna din Piaţa Universităţii, unde bucureştenii îi vor aduce diplomatului american cărţi de istoria românilor.

"Rea voinţă, lipsă de pregătire sau derapaj diplomatic în numele unor interese strict personale – oricare dintre aceste aspecte care l-ar fi determinat pe ambasadorul Pettit să sfideze populaţia Republicii Moldova, majoritar românească, să o trateze incorect din perspectivă identitară şi geopolitică, sunt condamnabile. România şi Republica Moldova sunt două părţi ale aceluiaşi popor, care pot decide să se unească pe căi democratice, conform dreptului internaţional, pe baza voinţei populare liber exprimate. Dacă domnul ambasador a uitat sau nu mai ştie istoria spaţiului în care îşi exercită mandatul, îi readucem noi în atenţie elementele esenţiale ale acestei istorii”, a declarat George Simion, preşedintele Platformei Unioniste Acţiunea 2012, potrivit comunicatului de presă remis Epoch Times.

Protestul de la Bucureşti se va desfăşura concomitent cu o manifestaţie stradală la Chişinău. De la ora 10:00, chişinăuenii vor protesta în faţa ambasadei Statelor Unite în Republica Moldova, cerând retragerea de urgenţă a lui James D. Pettit din funcţia de reprezentant al diplomaţiei americane la Chişinău.

Reamintim că ambasadorul SUA la Chişinău a declarat duminică, într-un interviu televizat, că Moldova trebuie să rămână un stat suverană şi independent:

„Consider că este foarte important şi aceasta, desigur, este politica noastră, cred că şi politica de aici. Moldova trebuie să rămână un stat suveran şi independent în cadrul unor graniţe sigure. Alăturarea României de exemplu, ca o cale de a intra în UE sau pentru orice alt motiv, nu este o alegere practică şi nu este o alegere care va face lucrurile mai bune aici în Moldova. Ceea ce va face lucrurile mai bune aici în Moldova este cooperarea dintre clasa politică şi oamenii din Moldova pentru ca ei toţi să contribuie la realizarea unei ţări mai bune pentru moldoveni”, a declarat James Pettit, citat de Digi24.ro.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne