Casa Regală se pregăteşte să elibereze Palatul Elisabeta

Urmaşii Regelui Mihai vor părăsi Palatul Elisabeta cel târziu în data de 5 februarie, urmaşii fostului suveran anunţând că nu s-a primit nicio ofertă din partea RAAPPS pentru a prelua cu chirie imobilul.
Principesa Margareta a Romaniei, Custodele Coroanei romane
Principesa Margareta a Romaniei, Custodele Coroanei romane (Mihut Savu / Epoch Times Romania)

Casa Regală urmează să părăsească Palatul Elisabeta după data de 5 februarie, dată la care expiră termenul de 60 de zile în care urmaşii fostului suveran ar trebui să evacueze clădirea, conform legislaţiei în vigoare, în condiţiile în care între RAAPS şi familia regală nu s-a ajuns la un nou acord, informează Adevărul.

„Nu s-a primit la Casa Majestăţii Sale nicio ofertă din partea RAAPPS pentru a prelua cu chirie Palatul Elisabeta. Nu au început discuţiile dintre Casa Majestăţii Sale Custodelui Coroanei şi RAAPPS cu privire la acest subiect. După data de 5 februarie 2018, Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei, va acţiona conform legislaţiei în vigoare. Majestatea Sa îşi manifestă speranţa că parteneriatul cu instituţiile Statului va continua, pentru ca activităţile Familiei Regale în sprijinirea intereselor fundamentale ale României să aibă loc în viitor, aşa cum s-a întâmplat de 20 de ani încoace“, se arată într-un comunicat al Casei Regale preluat de Adevărul.

În acelaşi comuniat, Custodele Coroanei, Margareta, "îşi reafirmă angajamentul de a duce mai departe legământul tatălui său, Regele Mihai, faţă de Coroană şi faţă de Naţiune, în prezent şi în viitor”.

Reamintim că recent premierul Tudose a anunţat că Guvernul a dat aviz negativ proiectului prin care Casa Regală primea Palatul Elisabeta pentru 49 de ani şi critică „solicitarea de închiriere puţin ciudată“ primită de la urmaşii Regelui, solicitare în care aceştia şi-ar fi exprimat dorinţa de a sta un an gratis în clădire, după care să ia o decizie, inclusiv cea de a pleca din imobil.

„Am primit o solicitare de închiriere, o chestie un pic ciudată, că sunt dispuşi să plătească orice chirie, dar cu o perioadă de graţie de un an, adică un an să nu plătească. Dacă în timpul ăsta se va da o lege că au dreptul să-l folosească gratuit, evident că dispare contractul acela de închiriere şi intră pe lege. Dacă nu se va da, ei oricând pot să denunţe contractul. Adică mai stăm noi un an pe gratis pe aici şi mai vedem noi ce facem. Nu merge“, declara Tudose.

Premierul a ironizat şi pretenţiile moştenitorilor fostului rege Mihai.

"Eu înţeleg că tot ce au avut de revendicat au revendicat. Ţi-ai luat Peleşul, ţi-ai luat Săvârşinul? Nu le mai ştiu pe toate, au primit, cu nişte pădurice, cu nişte pădure, cu nişte domenii. Mai revendicăm în continuare?", întreba, ironic, Tudose.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne