Cătălin Ivan vrea înlocuirea lui Sebastian Ghiţă în comisia de control asupra SRI

Conferinţă de presă la sediul PSD , susţinută de Corina Creţu şi Cătălin Ivan. În imagine, Cătălin Ivan
Conferinţă de presă la sediul PSD , susţinută de Corina Creţu şi Cătălin Ivan. În imagine, Cătălin Ivan (Epoch Times România)

Nici nu a plecat bine George Maior din fruntea SRI şi "challangerul" lui Victor Ponta la şefia PSD, europarlamentarul Cătălin Ivan, a şi declarat că va cere la Comitetul Executiv al partidului ca Sebastian Ghiţă să fie înlocuit din comisia parlamentară de control asupra activităţii SRI, relatează Realitatea TV.

Motivul invocat de europarlamentar nu este, aşa cum ar fi fost de aşteptat, faptul că, Ghiţă a făcut, prin firmele pe care le controlează, afaceri cu SRI, în condiţiile în care el este membru al comisiei parlamentare de control a serviciului. Ivan a cerut ca Ghiţă să fie scos din comisia de control a SRI pentru că funcţia aparţine Partidului.

"Membrii PSD nu au uitat felul în care Sebastian Ghiţă a plecat din partid, jignind membrul fondator (pe Ion Iliescu n.r.), jignind membrii de partid. Ne-a jignit pe toţi şi a plecat spunând că îşi va face un alt partid curat în antiteză cu PSD-ul. Dacă este atât de ruşinat de perioada în care a aparţinut acestui partid, să renunţe la toate funcţiile pe care acest partid i le-a dat. La funcţia de deputat nu poate să renunţe pentru că a fost ales, dar funcţia de membru în Comisia de supraveghere a SRI este o funcţie pe care PSD-ul o deţine în urma algoritmului de alocare a posturilor din Camera Deputaţilor. Acel post este al PSD-ului şi nu al lui Sebastian Ghiţă", a declarat miercuri Ivan, la Realitatea TV.

"Sper să discutăm la CEx cine îi va lua locul lui Sebastian Ghiţă în comisia de supraveghere pentru că este foarte important în contextul actual. Este obligatorie înlocuirea lui Ghiţă. Este un drept al partidului de a-şi numi acolo membrii de partid", a mai adăugat europarlamentarul.

Declaraţiile lui Cătălin Ivan vin în contextul în care marţi, şeful SRI a demisionat, după ce în prealabil a stârnit un uriaş scandal, criticând decizia Curţii Constituţionale a României de a respinge aşa-numita lege Big Brother 3. Printre punctele minus ale îndelungului mandat al lui Maior de şef SRI se numără faptul că a permis ca firmele controlate de amicul lui Victor Ponta, Sebastian Ghiţă, să devină furnizor de echipamente pentru SRI, în condiţiile în care acesta face parte din Comisia parlamentară de control a serviciului.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook


România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne