Cătălin Predoiu: Legea lui Dragnea denotă o mentalitate de tip mafiot, totalitar

Legea "defăimării sociale" iniţiată de şeful PSD Liviu Dragnea este "o ruşine" şi denotă o "mentalitate de tip mafiot", acuză Cătălin Predoiu.
Cătălin Predoiu
Cătălin Predoiu (Eugen Horoiu/Epoch Times)

PNL va contesta la Curtea Constituţională legea "defăimării sociale" a lui Liviu Dragnea în cazul în care aceasta va fi adoptată de Camera Deputaţilor, a anunţat miercuri, la Parlament, prim-vicepreşedintele liberalilor Cătălin Predoiu, relatează Agerpres.

"Acest 'proiect de lege Dragnea', promovat în Parlamentul României, este o ruşine, denotă o mentalitate de tip mafiot, urmăreşte să introducă în societate tăcerea care s-a instalat de ani de zile în Teleorman sub conducerea aceluiaşi domn Dragnea. Nu putem funcţiona după legea Omertei — legea tăcerii folosită între mafioţi şi impusă comunităţilor în care mafioţii îşi desfăşoară afacerile. Această societate nu mai poate fi oprită din a-şi exprima puncte de vedere, opinii, a critica şi aşa mai departe.

În plus, denotă o ignoranţă totală a dlui Dragnea pentru că avem în Codul Civil un capitol, un titlu de fapt, care protejează demnitatea, imaginea, viaţa privată cu mijloace extrem de moderne. Este un titlu care a avut ca model Codul elveţian civil. Nu este nevoie de o astfel de lege. Ea arată o mentalitate de tip mafiot, de tip totalitar", a declarat Cătălin Predoiu.

Liderul liberal a anunţat că, dacă va trece de Parlament, legea va fi atacată la CCR pentru că încalcă mai multe libertăţi fundamentale.

"Este de neacceptat şi evident că o vom ataca la Curtea Constituţională. Vor fi nenumărate motive de neconstituţionalitate pentru că încalcă libertăţi fundamentale de exprimare, de informare, libertatea presei. (...) Este o mostră de politică expirată", a adăugat Predoiu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne