Cătălin Predoiu, susţinut de Angela Merkel la Primăria Capitalei

Preşedintele Comisiei pentru afaceri europene din Bundenstag susţine că Predoiu poate garanta existenţa statului de drept care este de interes major pentru investitorii germani.
Gunther Krichbaum împreună cu Angela Merkel
Gunther Krichbaum împreună cu Angela Merkel (JOHN MACDOUGALL / AFP / Getty Images)

Preşedintele Comisiei pentru afaceri europene din Bundenstag, Günther Krichbaum, a declarat, joi, că îl susţine pe liberalul Predoiu la Primăria Capitalei, relatează Mediafax. Krichbaum a afirmat că susţinerea sa este „expresia dorinţei” CDU şi a Angelei Merkel şi că Germania este interesată de lupta împotriva corupţiei.

"Puteţi fi foarte siguri că tot ce spun acum despre România este expresia dorinţelor grupului parlamentar din care fac parte CDU şi, ca să răspund la întrebarea dumneavoastră, este şi expresia dorinţei doamnei Merkel", a declarat Günther Krichbaum, la Bucureşti, întrebat dacă susţinerea declarată faţă de Predoiu este expresia dorinţei grupului parlamentar din care Günther Krichbaum face parte sau chiar a cancelarului german, Angela Merkel.

Potrivit lui Krichbaum, Predoiu poate garanta existenţa statului de drept care este de interes major pentru investitorii germani.

"Eu ştiu foarte bine şi noi ştim foarte bine în grupul parlamentar că domnul Predoiu poate garanta acest lucru", a declarat Krichbaum, susţinând că arestarea primarului suspendat al Capitalei Sorin Oprescu a reverberat până în publicaţiile din Germania.

"Credeţi că este o invitaţie pentru investitorii germani faptul că atunci când vin în România ei ştiu că trebuie să aducă bani şi nu pe căile legale, ci prin corupţie?", a întrebat Günther Krichbaum.

Oficialul german a mai precizat că ceea ce s-a întâmplat în cazul Hexi Pharma a fost parte "din istoria foarte lungă a corupţiei din România", iar în ceea ce priveşte incendiul de la Colectiv, corupţia a fost de două ori de vină pentru că "victimele de la Colectiv au fost tratate în spital cu materiale care au fost neconforme din cauza corupţiei".


România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne