Câte calorii consumăm atunci când stăm în picioare?

Mersul pe jos împotriva sedentarismului
Mersul pe jos împotriva sedentarismului (unsplash.com)

Statul în picioare poate să pară destul de nesemnificativ în ceea ce priveşte pierderea în greutate, dar dacă se schimbă câteva obiceiuri sedentare cu câteva minute de stat în picioare rezultatul este surprinzător.

Munca la birou sau călătoriile lungi pe mijloacele de transport ne pot face să petrecem mult timp şezând. Motiv pentru care, dacă nu adăugăm un set zilnic de exerciţii fizice, este foarte posibil să intrăm în categoria persoanelor sedentare. Dar iată şi o veste bună: statul în picioare arde câteva calorii.

Un studiu publicat în European Journal of Preventive Cardiology a arătat că statul în picioare poate determina consumarea unei calorii în plus pe minut faţă de atunci când stăm pe scaun.

Numai o calorie? Poate suna nesemnificativ, dar dacă luăm în considerare o medie de 6 ore pe zi între a sta în picioare şi a sta jos, rezultatul este un consum de 54 calorii. Cu alte cuvinte reprezintă o pierdere de aproximativ două kilograme şi jumătate pe an. Nu este chiar rău, nu?

Consumul caloric atunci când se stă în picioare este într-adevar minim şi nu trebuie considerat ca un exerciţiu, dar ţineţi cont de el atunci când mergeţi în metrou sau aşteptaţi să intraţi la medic sau staţi la o coadă să plătiţi facturile. Această mică schimbare în rutină ar putea face diferenţa în câteva luni. Şi nu ne putem plânge că birocraţia în ţara noastră nu ne ajută să consumăm calorii ... ba chiar multe calorii!

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură