Câte deşeuri generăm într-o lună? Acest videoclip ne-ar putea pune pe gânduri (video)

Groapă de gunoi
Groapă de gunoi (karakteria.org)

V-aţi întrebat vreodată cât de mult gunoi acumulăm într-o lună? Greenfield, un aventurier şi activist din New York, a pornit într-o misiune pentru a da vizibilitate acestui gest normal şi repetitiv din viaţa de zi cu zi a fiecăruia dintre noi.

Cu ajutorul unui costum confecţionat special, Greenfield "îmbracă" fiecare bucăţică de gunoi creată timp de 30 zile, trăind conform standardelor unui american mediu. Greutatea deşeurilor generate zilnic este de aproximativ 4,5 kilograme.

Prin proiectul său, intitulat "Trash Me", speră să crească gradul de conştientizare a problemei, deoarece există încă mentalitatea "dacă nu văd, nu cred", adică, odată aruncat gunoiul nu mai este problemă noastră.

"Am văzut imagini cu gropile de gunoi extra-pline şi oceanele pline cu gunoaie", spune Greenfield", dar există puţine imagini care ne ajută să înţelegem cât de mult gunoi creăm noi ca indivizi şi deci în ce măsură suntem o parte a problemei".

Costumul lui Greenfield pe post de coş de gunoi, ar putea să ajungă să cântărească până la 135 de kilograme până la sfârşitul proiectului, şi anume 18 octombrie a.c.. "Până în prezent gunoiul este în principal din alimente", spune Greenfield "atât ambalaje alimentare cât şi sticle şi cutii ... dar şi resturi de alimente".

Greenfield spune că speră că proiectul său va inspira oamenii să înceapă să ia măsuri pentru a reduce cantitatea de deşeuri pe care le creează.

"Fiecare dintre noi ca individ, afirmă Greenfield, poate avea o influenţă pozitivă asupra lumii din jurul nostru". Schimbarea vine din interiorul nostru, nu din exterior. Un mesaj care sperăm să sensibilizeze cât mai multe persoane.