Câteva coincidenţe care ar putea să te facă să crezi în soartă

Iosif Stalin şi Adolf Hitler. Hotărârea Germaniei de a invada Uniunea Sovietică a venit curios la un moment fatal. A fost o coincidenţă sau împlinirea blestemului unui războinic bătrân?
Iosif Stalin şi Adolf Hitler. Hotărârea Germaniei de a invada Uniunea Sovietică a venit curios la un moment fatal. A fost o coincidenţă sau împlinirea blestemului unui războinic bătrân? (Wikimedia Commons)

Unele evenimente par cu adevărat incredibile. Întrebarrea este dacă sunt o pură întâmplare, sau semne ale unui aranjament mai mare? Iată câteva istorisiri personale uluitoare şi unele "coincidenţe" celebre.

Orgoliul lui Stalin atrage blestemul comandantului militar?

Dictatorul sovietic comunist Iosif Stalin a vrut să-i vadă faţa comandantului turco-mongol, din secolul al 14-lea, Tamerlan (cunoscut şi sub numele de Timur), înmormântat în Samarkand. Legenda spune că "somnul Dumnezeului Războiul nu trebuie să fie deranjat", povesteşte în biografia lui Stalin, Edvard Radzinsky. În cazul în care cadavrul lui Tamerlan ar fi fost deranjat, spune legenda, Tamerlan s-ar fi întos în a treia zi aducând război.

Stalin a râs de legendă şi la 19 iunie 1941 i-a deschis sicriul. La 21 iunie, Stalin a aflat că Germania era pregătită să invadeze Uniunea Sovietică a doua zi în zori.

Fratele asasinului lui Abraham Lincoln i-a salvat viaţa fiului lui Lincoln

Edwin Booth l-a salvat pe Robert Todd Lincoln, fiul lui Abraham Lincoln, care era aproape să fie ucis de tren. Todd Lincoln a căzut de pe o platformă de tren în New Jersey şi Booth l-a prins la timp salvându-i viaţa. La scurt timp după acest incident, fratele lui Booth, John Wilkes Booth, l-a ucis pe Abraham Lincoln.

Robert Lincoln a descris incidentul într-o scrisoare, în 1909, trimisă editorului Century Magazine, Richard Watson Gilder. Scrisoarea este publicată într-o carte de William E. Barton intitulată "Catalogul Lincolniana": "Incidentul a avut loc în timp ce un grup de pasageri cumpărau târziu în noapte locuri la vagoanele de dormit de la conductorul care stătea pe peron, la intrarea în tren. Platforma era aproximativ de aceeaşi înălţime cu podea trenului şi era, desigur, un spaţiu îngust între platformă şi tren. Era ceva aglomeraţie şi s-a întâmplat să fiu presat de tren în timp ce aşteptam rândul meu. În aceast context trenul a început să se mişte şi din cauza mişcării mi-am răsucit picioarele şi am căzut oarecum cu ele în spaţiu deschis şi eram personal neajutorat atunci când gulerul hainei a fost prins viguros şi am fost rapid tras în sus pe o poziţie sigură pe platformă. Când m-am întors să-i mulţumesc salvatorul meu am văzut că era Edwin Booth, al cărui chip era, desigur, bine cunoscut pentru mine, şi mi-am exprimat recunoştinţa faţă de el, şi în acest sens, i-am spus pe nume.

Moştenitor fără voie

Un jucător de cărţi cu numele de Robert Fallon a fost acuzat că trişează în timpul unui joc de poker în San Francisco în 1858. Oponenţii săi l-au împuşcat şi l-au ucis.

Superstiţioşi, niciunul din jucători nu au vrut să îi ia locul ghinionistului care a murit, dar adversarii au găsit un om să-i ia locul şi să joace cei 600 de dolari ai lui Fallon. Înlocuitorul lui Fallon a câştigat 2.200 de dolari înainte de sosirea poliţiei şi a insistat ca 600 de dolari să fie daţi rudelor apropiate ale lui Fallon.

S-a dovedit că omul care l-a înlocuit pe Fallon era chiar fiul său, care nu şi-a văzut tatăl de şapte ani şi habar nu avea că tatăl său era în acelaşi loc în acea zi.

Povestea a fost relatată în "Almanahul celor Nefaimoşi, Incredibili şi Ignoraţi" publicat de Red Wheel/Weiser şi scris de Juanita Rose Violini.

Doi fraţi gemeni mor în aceaşi zi, pe acelaşi drum, în accidente separate

În 2002, un bărbat de 70 de ani a fost ucis pe un drum din nordul Finlandei, după ce a fost lovit de un camion în timp ce mergea pe bicicletă.

Aproximativ două ore mai târziu, fratele său geamăn a trecut pe acelaşi drum pe bicicletă, la aproximativ o milă distanţă de locul în care fratele său a murit şi, de asemenea, a fost lovit şi ucis de un camion, a raportat BBC.

"Aceasta este pur si simplu o coincidenţă istorică. Deşi drumul este unul aglomerat, nu au loc accidente în fiecare zi", a declarat ofiţerul de poliţie Marja-Leena Huhta pentru BBC.

"Mi-a făcut părul măciucă când am auzit că cei doi erau gemeni şi identici pe deasupra. Mi-a venit în minte că poate cineva de Sus a avut un cuvânt de spus în asta", a declarat aceasta.

Vineri 13

Într-o vineri, 13 august 2010, un băiat de 13 ani a fost lovit de fulger la 13:13, în Suffolk, Marea Britanie. Numele băiatului nu a fost publicat, potrivit publicaţiilor britanice Daily Mail şi Mirror.

Rex Clarke, un şef de echipă de ambulanţă, a declarat pentru Mirror: "Dintr-o dată am văzut acest fulger mare foarte aproape de malul mării şi am auzit un tunet puternic. Câteva secunde mai târziu am primit un apel că cineva a fost lovit. Băiatul respira şi era conştient".

Băiatul a avut doar o arsură minoră. Clarke a declarat: "Este un pic ciudat că el avea 13 ani, şi s-a întâmplat la 13:13, vineri 13".

Următoarele povestiri personale sunt ale utilizatorilor de social media de pe Quora şi Reddit.

Semne ciudate înainte de 9/11

Georgia, august 2001: Aveam zece ani la vremea respectivă şi nu am fost niciodată unul care să creadă în coincidenţe sau superstiţie. Eram doar un băiat de zece ani care se distra.

Chiar nu glumesc că pentru o întreaga lună, de fiecare dată când mă uitam la ceas sau verificam cât este ceasul, mereu, mereu, era 9:11 (pe la a douăzecea oară sau cam aşa ceva, am început să fac un joc din asta).

Acest lucru a continuat până la 9/11.

Atunci când mă uitam de ştiri la şcoală în dimineaţa zilei de 9/11, alţi copii stăteau în băncile lor plângând. M-am aşezat în bancă, dar aveam alte lucruri pe cap. Imaginaţi-vă că strângeam banca cu ambele mâini, cu ochi bulbucaţi, transpirând abundent, încercând să nu fac vreun atac de cord, în timp ce prin capul meu treceau numai gânduri că sunt un profet.

Cântecul potrivit, la locul potrivit, în momentul potrivit

Am fost la un restaurant ieftin cu prietenii pentru o masă rapidă. Am terminat de mâncat înainte lor şi am coborât jos să îi aştept afară. Cântam un cântec turcesc pe scări. M-am întâlnit cu cineva în timp ce încă mai cântam, mi-am cerut scuze, şi văzându-l zâmbind, l-am recunoscut. Era compozitorul şi interpretul cântecului pe care îl cântam.

Nu mă duc niciodată la acel restaurant. Nu era genul de restaurant în care să meargă orice tip de celebritate. Eu aproape niciodată nu cânt cu voce tare, şi, chiar dacă o fac, mă opresc dacă cineva se apropie. Cu toate acestea, totul s-a întâmplat dintr-o dată în acea zi şi ne-a făcut pe amândoi să zâmbim.

Dintre toate telefoanele publice din Franţa...

Soţia mea şi fratele ei călătoreau prin Europa în primăvara anului 1986. Eu eram acasă în California, lucram.

Ştiam itinerariul lor, dar nu ştiam exact unde erau. Nu mai vorbisem cu ei de câteva zile. M-am plictisit şi am sunat un operator de peste mări şi i-am cerut să apelez un telefon public de lângă grădinile lui Monet de la Giverny, în Franţa.

După ce a sunat de aproximativ 15 ori, în cele din urmă cineva a ridicat receptorul. Era soţia mea. Inutil să spun că am fost amândoi bulversaţi.

O legătură misterioasă între familii

În urmă cu aproximativ şase ani, familia mea a călătorit în San Diego. În timp ce eram acolo, ne-am împrietenit cu o familie care aveau un fiu adolescent. Am petrecut câteva ore cu ei şi ne-au despărţit.

Acum patru ani, familia mea a călătorit pe o linie de croazieră Alaska. Am luat cina în a treia zi şi cine credeţi că stătea la masa de lângă noi?

Familia pe care am întâlnit-o în San Diego.

Toată lumea a râs şi am petrecut ultimele două zile de croazieră împreună...

Anul trecut, familia mea a călătorit în Australia. Într-o zi ne-am hotărât să mergem scuba-diving la Marea Bariera de Corali. Cine credeţi că era în grupul nostru de instruire?... Familia pe care am întâlnit-o în San Diego.