Cazul Burnei. Corpul de Control al Ministerului Sănătăţii face verificări la Spitalul Marie Curie

Inspectorii Corpului de control au început miercuri verificări la Spitalul Marie Curie, unde, potrivit procurorilor, ortopedul Gheorghe Burnei a făcut o serie de operaţii experimentale copiilor, implantându-le proteze artizanale, filtre de tanc şi chiar oase de vită fierte.
Bolnavi în spital
Bolnavi în spital (Epoch Times România)

Corpul de control al Ministerului Sănătăţii a demarat verificări la Spitalul "Marie Curie” din Capitală, după ce medicul Gheorghe Burnei a ajuns în centrul unui uriaş scandal, fiind acuzat că a făcut experimente pe copii folosind şi implantându-le acestora oase de vită ferite, dispozitive medicale confecţionate artizanal, filtre de tanc etc., în condiţiile în care spitalul punea la dispoziţie proteze omologate, relatează news.ro. Mai mult, medicul ar fi făcut operaţii care nu erau justificate, ceea ce a dus la moartea sau agravarea stării sănătăţii unora dintre micuţii săi pacienţi.

Surse de la Spitalul "Marie Curie” din Bucureşti au declarat, pentru News.ro, că inspectorii Corpului de control au început miercuri verificările, care vizează programul de protezare.

De asemenea, Colegiul Medicilor Bucureşti s-a autosesizat în cazul lui Burnei, însă va începe investigaţia în legătură cu eventuale încălcări ale codului de deontologie medicală după finalizarea anchetei penale.

Arestarea a survenit după ce oamenii legii au descoperit la percheziţiile efectuate la Spitalul Marie Curie şi la casele doctorului zeci de plicuri cu bani care ar fi fost primite de chirurgul ortoped Gheorghe Burnei. De asemenea, anchetatorii au mai găsit, în congelatorul unui frigider în care angajaţii îşi ţineau mâncarea, pungi cu oase de copii mici.

În referatul cu propunerea de arestare preventivă, procurorii au arătat că în perioada 26 octombrie - 24 noiembrie, medicul Gheorghe Burnei a pretins şi a primit de 15 ori mită de la părinţii unor copii internaţi la Spitalul “Marie Curie”, pe care i-a operat sau doar i-a consultat. Mita pe care ar fi luat-o Gheorghe Burnei varia între 50 de lei şi 1.350 de euro.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură