Cazul celor 71 de refugiaţi morţi din Austria. Legiştii prezintă primele concluzii

Experţii medico-legali investighează un camion în care au fost   descoperite cadavrele a aproximativ 50 de imigranţi pe o autostradă din   Austria.
Experţii medico-legali investighează un camion în care au fost descoperite cadavrele a aproximativ 50 de imigranţi pe o autostradă din Austria. (Captură Foto)

Noi detalii despre cazul şocant al celor 71 de refugiaţi găsiţi, joi, într-un camion frigorific abandonat pe o autostradă din estul Austriei. Medicii legişti au autopsiat 16 cadavre şi au ajuns la concluzia că este un caz de moarte prin sufocare, a anunţat poliţia austrieca, citată de Mediafax.

"Încă aşteptăm raportul final de la echipa de legişti, dar se pare că (refugiaţii) s-au sufocat", a declarat duminică Gerald Pangl, purtător de cuvânt al poliţiei din provincia Burgenland, unde a fost găsit autovehiculul, potrivit Reuters.

Cei 71 de refugiaţi, printre care şi patru copii, erau înghesuiţi câte cinci pe metrul pătrat şi probabil că erau originari din Siria sau Afganistan. Camionul era conceput pentru transportul produselor de carne şi nu avea guri de aerisire.

În prezent, specialiştii încearcă să stabilească dacă unitatea de răcire a vehiculului era funcţională în timpul transportului, a adăugat Gerald Pangl.

Cinci suspecţi, patru bulgari şi un afgan, au fost reţinuţi în acest caz în Ungaria şi sunt cercetaţi sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trafic de persoane.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.


România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne