Cazul pacientului mâncat de viermi. Mii de români cer protejarea doctoriţei Roiu

Oamenii care spun adevărul sunt atât de rari, încât merită încurajaţi şi susţinuţi, scrie un semnatar al petiţiei.
Bolnavi în paturi la spital
Bolnavi în paturi la spital (Epoch Times România)

Aproape 12.000 de români au semnat petiţia prin care se cere protejarea Cameliei Roiu, medicul care a realizat filmuleţul unde apare un pacient internat la Spitalul de Arşi, cu o rană colcăind de viermi. Ulterior difuzării înregistrării video pe tolo.ro, medicul i-a scris ministrului Sănătăţii, semnalându-i acestuia că după ce a dezvăluit gravele nereguli din Spital - din cauza cărora suferă pacienţii - este expusă unor presiuni puternice la locul de muncă.

Redăm textul petiţiei, care poate fi semnată aici

"Doamna doctor Camelia Roiu, cea care a oferit presei imaginile şocante de la Spitalul de Arşi din Capitală, în care rănile unui pacient, decedat ulterior, erau pline de viermi are acum nevoie de ajutorul nostru!

După dezvăluirile făcute, Camelia Roiu a declarat că a fost convocată în două comisii de disciplină, este împiedicată să îşi facă meseria, a fost insultată de un şef, a fost ameninţată, iar chirurgii cu care lucrează au fost somaţi să nu mai lucreze cu aceasta.

În încheierea unei postări recente de pe Facebook, doamna doctor Camelia Roiu îi transmitea Ministrului Sănătăţii: ,,e păcat că nu ne-aţi protejat, pe toţi cei care am spus adevărul despre sistem. Suntem atât de puţini şi atât de singuri. Eu m-am simţit sacrificată, exact ca în faţa unui pluton de execuţie. Am trăit o săptămână în iad. M-am întrebat dacă o să mai fiu sau nu, dacă o să mai fac medicină sau nu, dacă o să mai rămân în ţară sau nu… Încă mă mai întreb…(…) Domnule ministru, aţi avut o şansă istorică pe care tocmai aţi ratat-o! Sau poate că încă nu…”.

Există în România Legea Avertizorilor de Integritate (Legea 571/2004), lege care oferă protecţie persoanelor care au sesizat încălcări ale legii în instituţiile publice.

Neprotejarea persoanelor care sesizează încălcări ale legii transmite un mesaj clar: şi anume că în România, dacă sesizezi nereguli, vei avea consecinţe de suportat. Protejarea acestor persoane este esenţială în combaterea corupţiei din România!

În concluzie, CEREM AUTORITĂŢILOR PROTEJAREA DOAMNEI DOCTOR CAMELIA ROIU, PRECUM ŞI PROTEJAREA TUTUROR PERSOANELOR CARE SE REGĂSESC ÎN SITUAŢIA ACESTEIA.

(Nu putem sta nepăsători la ceea ce se întâmplă. Nu ezitaţi să SEMNAŢI şi să DISTRIBUIŢI PETIŢIA!)

Înregistrarea video (şocantă, atenţie!) este disponibilă aici: https://vimeo.com/174532090, se arată în textul petiţiei.

Redăm, de asemenea, câteva dintre comentariile făcute de semnatarii petiţiei.

"Sistemul de sănătate românesc se pare că este aproape de colaps. (Aşa mi se pare mie, din poziţia de asigurat, mai mult contributor şi de loc beneficiar !) Este mare păcat să întoarcem spatele profesioniştilor, oameni bine pregătiţi şi integri, fără prezenţa şi contribuţia cărora vom fi din ce în ce mai săraci şi mai vulnerabili."

"Trebuie făcut ceva să stopăm crimele oribile din spitalele noastre. Plătim impozite extrem de mari şi nu beneficiem de nimic. Sau poate că DA...beneficiem de viermi şi microbi. STOP CRIMEI DIN SANATATE."

"Am semnat petiţia pentru că oamenii care spun adevărul sunt atât de rari, încât merita încurajaţi şi susţinuţi. Dacă aş fi ştiut de acum câţiva ani care este realitatea în spitalele noastre, n-aş fi lăsat-o pe mama să se opereze într-un spital din România şi acum ar fi fost în viaţă. A murit din cauza unei infecţii la piciorul operat, infecţie căpătată în spital."

"Această reacţie din partea conducerii spitalului este parte a unei practici generalizate. Cel ce încearcă să îndrepte lucrurile, devine incomod pentru aceia care ocupă diverse funcţii de conducere, precum şi pentru cei care stau sub "umbrela" influentă a acestora.

Ca restaurator al Bibliotecii Naţionale a României am trecut prin aceeaşi situaţie când am încercat să sesizez nereguli şi încălcări ale legislaţiei în vigoare. În cele din urmă am plecat, nemaiputând să fac faţă presiunilor şi anchetelor de tip securist care nu se mai sfârşeau, pentru că nu se finalizau aşa cum îşi dorea conducerea. Cei ce luptă pentru eliminarea corupţiei, trebuie susţinuţi."

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne