Cazul "pedofilului din lift". Şeful Poliţiei Capitalei şi-a dat demisia din funcţie

Cazul "pedofilului din lift" continuă să îşi facă simţite efectele în sistem: şeful Poliţiei Capitalei şi unul dintre adjuncţii săi au demisionat.
Justiţia
Justiţia (Shutterstock)

Numit în septembrie 2017, şeful Poliţiei Capitalei, Nicu Dragoş Orlando, a fost nevoit să facă un pas în spate în urma scandalului privind poliţistul de la Brigada Rutieră acuzat de agresiune sexuală, alături de adjunctul său Marius Eugen Ştefan, potrivit Digi24.

Nu mai puţin de 22 de poliţişti au fost daţi pe mâna procurorilor de şeful Poliţiei Române. Sunt bănuiţi că, de-a lungul anilor, l-au protejat pe poliţistul suspectat în 15 cazuri de abuz sexual.

100 de poliţişti au fost audiaţi de şefi ca să afle dacă agentul arestat pentru pedofilie a fost protejat de colegi. Pentru aproape un sfert dintre ei, există semne mari de întrebare, iar investigaţia va fi continuată de procurori.

Şeful Poliţiei Române a finalizat raportul cerut de Mihai Tudose în 2 zile. Raportul întocmit de chestorul Bogdan Despescu are 11 pagini şi duce până la adjunctul său Marius Voicu, acum cercetat disciplinar şi el.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO08 INGB 0000 9999 0529 5415 deschis la ING Bank

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne