Cazul Rarinca reintră pe rol. Instanţa a admis cererea DNA

.
. (Photos.com)

Cererea prin care DNA solicită anularea deciziei de achitare în cazul Marianei Rarinca, femeia pe care şefa Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) a acuzat-o de şantaj, a fost declarată admisibilă de Curtea de Apel Bucureşti, relatează B1 TV.

Instanţa a acceptat şi devansarea termenului de judecată, acesta fiind stabilit pentru data de 2 septembrie. DNA a considerat ca având în vedere mediatizarea excesivă a cauzei şi faptul că termenul de două luni e prea mare, se impune preschimbarea acestuia, solicitare admisă de judecătorii Curţii de Apel.

Reamintim că Mariana Rarinca a fost trimisă în judecată de procurorii DNA pe 1 iulie 2014, fiind acuzată că a şantajat-o pe şefa ÎCCJ, Livia Stanciu. Potrivit procurorilor, în perioada august/septembrie 2013 - 3 iunie 2014, Rarinca a ameninţat-o pe Livia Stanciu cu darea în vileag a unor fapte imaginare, compromiţătoare pentru aceasta şi pentru soţul ei.

După şase luni de arest preventiv, Rarinca a fost achitată, prin decizie definitivă, de Curtea de Apel Bucureşti, decizie urmată de un uriaş scandal mediatic.

Faptul că numele Rarinca a ajuns unul din subiectele majore de dispute în spaţiul public i se datorează, în principal, preşedintelui Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, care i-a cerut preşedintelui Iohannis să le înlăture din funcţie, prin demisie sau demitere, pe şefele DNA şi ÎCCJ, acuzându-le pe cele două că au trimis la închisoare, cu rea credinţă, o "femeie nevinovată", respectiv pe Mariana Rarinca.

Recomandăm şi Cristi Danileţ demitizează cazul Rarinca: "Nu este strigător la cer"

Pe 29 mai 2015, DNA a făcut o contestaţie în anulare la Curtea de Apel Bucureşti împotriva hotărârii luate de magistraţii Risantea Gagescu şi Damian Dolache prin care Rarinca a fost achitată definitiv. Procurorii DNA au susţinut că judecătoarea Risantea Gagescu s-ar fi aflat în stare de incompatibilitate existând o suspiciune rezonabilă că imparţialitatea sa ar fi putut fi afectată.

În urmă cu un an, Risantea Gagescu ar fi candidat pentru un post la Curtea Supremă însă a fost respinsă de comisia din care făcea parte şi Livia Stanciu, cu care de altfel a avut şi o divergenţă în cadrul acelui interviu. Cele două judecătoare au avut un schimb dur de opinii juridice, discuţia plecând de la situaţii ipotetice.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.


România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne