Cazul "super-cetăţeanului" Şova. Gorghiu denunţă trucurile utilizate de "frontul anti-justiţie PSD-Tăriceanu"

Alina Gorghiu
Alina Gorghiu (Epoch Times România)

La scurt timp după ce hotărârea luată de Senat în cazul Şova a fost declarată neconstituţională, şefa PNL Alina Gorghiu a ieşit la rampă şi a lansat un atac dur la adresa "frontului anti-justiţie PSD - Tăriceanu" care au apelat la tot felul de trucuri pentru a-l salva de rigorile legii pe senatorul PSD.

"Românii pot constata, încă o dată, că PSD nu ştie să-şi exercite puterea decât prin abuzuri. PSD şi Călin Popescu Tăriceanu au suspendat Constituţia pentru senatorul Şova de o lună şi jumătate. Frontul anti-justiţie PSD - Tăriceanu a apelat la tot felul de trucuri pentru ca dl. Şova să rămână un super-cetăţean. Interpretarea dată votului din Senat de această coaliţie a fost una neconstituţională.", a declarat Alina Gorghiu, în cadrul unui comunicat de presă.

Şefa PNL a arătat că "frontul anti-justiţie PSD - Tăriceanu" a refuzat să oficializeze votul din Senat printr-o hotărâre, care putea fi atacată la CCR, şi a modificat în grabă Regulamentul Senatului şi Statutul deputaţilor şi Senatorilor, pentru a lăsa fără obiect contestaţia liberalilor la CCR. Somaţi de Curtea Constituţională şi de Consiliul Superior al Magistraturii, au adoptat, într-un final, o hotărâre neconstituţională, care neagă evidenţa: Senatul a votat pentru aprobarea cererilor DNA în cazul Şova, nu pentru respingerea lor.

"A trecut o lună şi jumătate în care PSD şi Tăriceanu s-au jucat de-a v-aţi ascunselea cu Constituţia. Decizia CCR trebuie pusă în aplicare de urgenţă, chiar dacă respectarea normelor nu e deloc un lucru uşor pentru PSD. Cazul Şova reprezintă un abuz în plus de contabilizat în bilanţul premierului şi al PSD. Este încă o dovadă că PSD nu vrea să se îndrepte, oricâte lecţii i-ar da electoratul", a adăugat Alina Gorghiu.

În urma deciziei Curţii Constituţionale, PNL consideră că un pas absolut necesar pentru recredibilizarea Senatului României este o nouă conducere pentru că Tăriceanu "a compromis suficient imaginea Senatului", singurul gest util pe care îl aşteptă de la acesta fiind demisia din funcţie.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook