Ce a "copt" Dragnea în ultimele săptămâni? Şi de ce a vorbit iarăşi despre suspendarea lui Iohannis?

Pe 21 august, ziua în care a apărut la Antena 3 pentru a face declaraţii uluitoare despre cum s-a încercat omorârea sa şi despre cum Iohannis e vinovat inclusiv de faptul că se anunţă proteste la nunta fiului său, Dragnea voia, de fapt, să celebreze adoptarea unei OUG pentru amnistie şi graţiere.
Liviu Dragnea
Liviu Dragnea (Epoch Times)

În ultimele săptămâni, liderul PSD a "trebăluit" la o nouă încercare de a trece acea OUG pentru amnistie şi graţiere care i-a scăpat printre degete în urmă cu o lună, susţine jurnalistul Dan Turturică într-un amplu articol publicat de Digi24.ro.

Potrivit lui Turturică, Dragnea şi-a reluat eforturile de a-i convinge pe Tudorel Toader, Carmen Dan şi Viorica Dăncilă să şi-o asume, însă, din păcate pentru el, la fel ca acum o lună, unul sau chiar toţi cei trei l-au refuzat. Aşa se explică inclusiv atacurile împotriva premierului, date prin intermediul lui Bogdan Chireac. A pus presiune pe ea, poate, poate va ceda.

"Ziua de marţi, 21 de august, trebuia să fie ziua în care celebra adoptarea, în sfârşit, a Ordonanţei de Urgenţă privind amnistia şi graţierea, nu ziua în care s-a făcut de râs, anunţând că Soros a trimis patru oameni să-l asasineze", scrie jurnalistul.

În schimb, pe 21, în loc să celebreze, Dragnea vorbea la Antena3 despre cum s-a încercat omorârea sa şi despre faptul că el vrea suspendarea lui Iohannis şi va aborda subiectul cu Tăriceanu. Acesta a şi răspuns a doua zi, printr-un comunicat dat de ALDE, " în care şi-a motivat opoziţia faţă de ideea suspendării preşedintelui prin ”urmările imprevizibile” pe care le poate genera, dar şi prin faptul că ”în prima jumătate a anului viitor, România va deţine preşedinţia Consiliului Uniunii Europene.”

Ce legătură are Ordonanţa cu suspendarea? Are, mai explică Turturică. Mai exact, Dragnea, care le-a promis colegilor şi sponsorilor acea ordonanţă şi a ratat din nou, a dat vina pe Tăriceanu.

"Dragnea se foloseşte de refuzul lui Tăriceanu de a participa la suspendarea preşedintelui pentru a-şi justifica eşecul OUG", opinează jurnalistul, în articolul ce poate fi citit integral aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne