Ce face o postare de ministru! Metrorex anunţă instalarea a 139 de automate pentru cartele şi un contract cu BCR

Staţia de metrou Piaţa Victoriei. Călătorii "protejaţi" de accidente cu benzi portocalii.
Staţia de metrou Piaţa Victoriei. Călătorii "protejaţi" de accidente cu benzi portocalii. (Epoch Times)

Vestea că ministrul Justiţiei, Raluca Prună, n-a putut lua metroul pe motiv că nu a mai avut de unde-şi cumpăra cartela după ora 22.00 a ajuns rapid la Metrorex. Regia comunica, la scurtă vreme după postarea ministrului legată de imposibilitatea de a îţi lua cartelă după ora 10 seara că în staţiile de metrou sunt amplasate 37 de automate cartele din care 28 funcţionale iar 9 într-un program de reparaţii ce se va finaliza la sfârşitul lunii iunie din acest an.

Metrorex mai anunţă, printr-un comunicat citat de Hotnews, că în cadrul unui contract de modernizare a 41 de staţii, vor fi instalate până la finalul lui 2016 încă 139 de automate de vândut cartele şi că a semnat vineri un contract cu BCR pentru plăţile cu card în casierii, automate şi direct prin modul contactless la turnicheti.

"În sensul celor de mai sus, începând cu luna iulie a.c. vor fi asigurate următoarele:
- servicii de instalare a 47 terminale POS în casierii;
- servicii de instalare a 37 terminale POS la aparate de vândut cartele;
- servicii de instalare a 164 terminale POS pentru plata cu card contactless (instantpay) direct la aparatul de taxare;
- servicii de configurare a echipamentelor instalate în locaţiile menţionate;
- servicii de utilizare a echipamentelor POS, mentenanţă, suport şi helpdesk.

Metrorex depune eforturi consistente pentru a oferi un transport civilizat, sigur şi confortabil cu metroul. Toate problemele care mai există îşi vor găsi soluţii de rezolvare în cel mai scurt timp. Mulţumim călătorilor pentru înţelegere şi pentru faptul că utilizează metroul ca mijloc de transport!", transmite Metrorex.

Anunţul Metrorex vine la scurt timp după ce ministrul Justiţiei, Raluca Prună, s-a plâns, joi seara, pe Facebook, că ajungând în staţia de metrou din Piaţa Victoriei după ora 22.00 nu a avut de unde să îşi ia cartelă. Redăm postarea ministrului.

"O chestiune de bucureştean, fără legătura cu justiţia. Aseară, câteva minute după ora 10, la metrou la piaţa Victoriei. Vreau să îmi cumpăr o cartelă, domnul din ghereta dedicată îmi spune că nu îmi poate da niciuna, caseria s-a închis la orele 22, el e numai paznic. Constatare: automate pentru cartele nu există. Sunt descumpănită, el e drăguţ, mă recunoaşte, îmi spune nu e nicio problemă, pot sări peste bara/tourniquet. Nu înţeleg să sar îi spun, am the right change, aş vrea totuşi o cartelă. Nu poate face nimic, insistă să sar, îi mulţumesc, nu pot călători fără bilet, insistă din nou, rezist, iese amabil din gheretă, îmi arată un afiş cu programul casieriei. Totul e regulamentar, e închis după 22. Totuşi pot sări bara pe răspunderea lui, pentru că au trecut numai 3 minute de la ora închiderii;-) Îi mulţumesc pentru încredere, dar nu pot sări. Între timp mai mulţi fericiţi posesori de cartele trec regulamentar, răsucind tourniquet'ul.

Învăţăminte: după ora 22 fie nu poţi merge cu metroul în Bucureşti dacă nu ai deja cartela, fie eşti free rider.

Mă gândesc că e anul Domnului 2016, într-o capitală europeană. Era însă târziu, mă declar învinsă, dar sunt totuşi acasă. Sun cel mai bun prieten, vine să mă culeagă între staţia de la pta Victoriei şi Romană. A fost prea rapid. Nu pot spune dacă la Romană programul casieriei e acelaşi... Cel mai probabil că da;-)

PS Poate Metrorex aude şi ne explică de ce ar funcţiona metroul după 10 pm dacă nu poţi călători cinstit, adică cu bilet?! Mi-e dor de taxatoare;-)))", scria Prună joi seara pe Facebook.