Ce-i doreşte Dîncu lui Dragnea: Să scape de beţia puterii şi să renunţe la războiul total

Fostul vicepremier Vasile Dîncu şi-a exprimat, miercuri, speranţa că Liviu Dragnea va reuşi să treacă peste beţia puterii, să se elibereze de tensiunea negativă din anii în care s-a luptat pentru libertatea lui şi pentru partid, să redevină senin şi să poată să renunţe la războiul total.
Vasile Dîncu
Vasile Dîncu (Florin Chirila/Epoch Times)

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a declarat miercuri seara, la Realitatea TV, că fostul vicepremier Vasile Dîncu trebuie să fie coordonatorul proiectului de sărbătorire a 100 de ani de la Marea Unire din 1918 - România Centenară. La rândul său, vorbind despre acest proiect, Dîncu a prins prilejul de a declara că pe Dragnea îl pândeşte beţia puterii şi că trebuie să se elibereze de tensiunea negativă şi de războiul total.

"Sunt mai multe tipuri de duşmani pe care îl are un asemenea proiect. Primul duşman este un duşman interior, ca să zic aşa. Duşmanul cel mai important - şi eu i-aş dori să reuşească să treacă peste asta - să nu îl cuprindă beţia puterii. În momentul în care ai reuşit o asemenea victorie în asemenea condiţii, când ai reuşit să faci după ce ai fost singur împotriva tuturor, te poate lua beţia puterii şi să-ţi pierzi capul. Acesta este cel mai mare pericol'', a declarat Dîncu.

"Poate mai important decât să câştigi puterea e să ştii să o gestionezi. Sunt un om echilibrat şi nu am de gând să folosesc această putere iluzorie în sens rău, ci în sens bun", a intervenit Dragnea, telefonic, la Realitatea TV.

Dacă însă va depăşi acest pericol, urmează alte pericole peste care ar putea trece mai uşor, a susţinut fostul vicepremier.

Să se elibereze de energiile negative, de tensiunea negativă din aceşti ani în care s-a luptat pentru libertatea lui şi pentru partid. Dacă va reuşi să redevină senin şi să poată să renunţe la războiul total, să îl păstreze pentru instituţii, pentru modernizarea României, dar să se elibereze de zgura emoţională care se naşte în mod normal în aceste situaţii... Mai există un pericol. Dar acesta cred că îl poate depăşi şi mai simplu. E legat de descoperirea fazelor următoare ale proiectului. De foarte multe ori în România toată energia se duce în prima fază a proiectului", a afirmat Dîncu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne