Ce-i spune "intuiţia" Olguţei Vasilescu: Mă aştept ca Iohannis să întoarcă Legea salarizării

După o serie de tergiversări, noua Lege a salarizării unitare a fost finalizată şi va fi în curând depusă în Parlament, urmând să ajungă ulterior pe masa lui Klaus Iohannis pentru promulgare. Ministrul Muncii se aşteaptă însă să fie respinsă de preşedinte.
Olguta Vasilescu(PSD),
Olguta Vasilescu(PSD), (Florin Chirila/Epoch Times)

Bazându-se pe "intuiţie", ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, se aşteaptă ca preşedintele Klaus Iohannis să retrimită în Parlament, spre reexaminare, noua Lege a salarizării unitare, care cuprinde indemnizaţii de până la 3.700 de euro pentru medici de anul viitor.

"Mi-aş dori ca, la sfârşitul lunii mai, legea să fie deja adoptată de Parlamentul României şi undeva în luna iunie, dacă o întoarce înapoi preşedintele Klaus Iohannis, să avem timp să o mai reluăm o dată prin procedură parlamentară. (...) Da, mă aştept (să o întoarcă - n.r.), am văzut ce ne-a făcut la buget, am văzut ce ne-a făcut cu toate legile importante. Deci, chiar mă aştept. Nu am auzit de nicio îngrijorare, e o intuiţie", a declarat Olguţa Vasilescu, citată de Agerpres.

Ministrul Muncii a anunţat că Legea salarizării va fi depusă la Parlament săptămâna viitoare.

"Nu pot să vorbesc de procedură de urgenţă, pentru că e o lege care trebuie dezbătută. Eu sunt absolut convinsă că vor mai fi amendamente pe care trebuie să le acceptăm, pentru că este o lege care vine după un haos totalmente. Am avut situaţii în care discutam cu liderii de sindicat, pe care i-am chemat să vină cu ce ştiu ei că există în plată la ora actuală, şi am luat şi de la ministere aceleaşi grile şi nu coincideau. Este foarte clar că vor mai fi modificări de făcut, dar eu sper că foarte puţine. Pe principii oricum nu vom accepta niciun fel de modificări, doar pe amendamente, nu de substanţă, ci de fond", a explicat ministrul Olguţa Vasilescu.

La rândul său, liderul PSD Liviu Dragnea şi-a exprimat speranţa că Iohannis nu va întoarce legea de la promulgare.

"Eu sper să nu (întoarcă legea - n.r.), pentru că este o lege care pune ordine în sistem. Deocamdată să ieşim cu ea, să înceapă dezbaterile serioase în Parlament, nu putem să spunem că o întoarce preşedintele când nu i-a fost prezentată. Dar e bine să se ia măsuri de siguranţă. Până la finalul acestei sesiuni vrem să încercăm să fie în vigoare, pentru că de la 1 iulie unele categorii sociale vor avea măriri de salarii", a declarat Dragnea, adăugând că în primul rând este vorba de ordinea şi siguranţa naţională.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne