Ce ne mai rezervă Ucenicul Vrăjitor: Nemurirea cibernetică şi un nano-Stalin modificat genetic [Video]

Robot
Robot (Shutterstock)

Materialul video al proiectului 2045 pe pagina originală Epoch Times România

Obsesia pentru fuziunea dintre om şi maşină, „trans-umanism” şi nemurire a luat proporţii şi lucrurile evoluează din ce în ce mai repede într-o direcţie care ar putea însemna distrugerea esenţei umanităţii. „Generaţia Ciborg” nu este atât de îndepărtată pe cât s-ar crede. Planurile multor companii deocamdată obscure vorbesc despre o nouă umanitate, un om nou, un nou tip de societate, o nouă ideologie care să facă lumea mai bună.

Vă prezentăm câteva detalii despre cum vor unii oameni "de ştiinţă" să arate viitorul.

Promovarea unei noi ideologii de renunţare la individualitate - Iniţiativa 2045. Corporatism dus la extrem = marxism.

Mulţi oameni de ştiinţă din întreaga lume sunt obsedaţi de fuzionarea dintre om şi maşină, „trans-umanism” şi nemurire. Iniţiativa 2045, un ONG care reuneşte o comunitate mare de cercetători, vrea ca, bazându-se pe progresele cercetării ştiinţifice, să creeze "o nouă viziune de dezvoltare umană, care satisface provocările la nivel mondial cu care se confruntă omenirea în prezent, extinzând radical viaţa umană prin intermediul tehnologiei cibernetice, precum şi formarea unei noi culturi asociate cu această tehnologie".

„Trans-umaniştii” de la 2045 afirmă că omenirea "are nevoie de o nouă strategie evolutivă" care să constea într-un echilibru dintre complexitatea progreselor tehnologice şi accelerarea proceselor informaţionale pentru a extinde capacităţile "omului primitiv şi limitat", într-o "formă de inteligenţă tehnologică extrem de avansată care se auto-organizează".

Ei susţin că prin tehnologie se poate organiza societatea şi se poate integra unificarea unei super-conştiinţe colective - o superfiinţă. Sună ciudat? Poate din cauză că seamănă şi cu marxismul, varianta halucinantă, şi cu corporatismul dus la extrem.

Cercetătorii susţin că ar trebui să renunţăm la individualitate pentru a elimina îmbătrânirea, bolile şi moartea, crimele şi conflictele, dezastrele naturale şi catastrofele, o idee care a mai fost vehiculată pe vremuri de marxism. În viziunea lor, comunitarismul este ideologia în care primează importanţa comunităţii asupra individului. Dar în mâna cui va fi această putere? Cine va controla această superfiinţă?

Cercetătorii vorbesc despre „superoameni” care vor fi un simbol al „comunitarismului şi colectivismului în timp ce noua viziune globalistă a societăţii mărşăluieşte spre nemurire”. Conceptul de neo-om şi neo-umanitate înlocuiesc conceptele de capitalist post-industrial şi societate bazată pe consum, astfel că o nouă formă de civilizaţie va apărea, susţin cercetătorii.

Oamenii de ştiinţă din toate colţurile lumii, împreună cu experţi în domeniul nanotehnologiei, biotehnologiei, transbiologiei şi alte ştiinţe încearcă să colaboreze între ei spre atingerea acestui scop.

Ei vor să construiască un nou model de societate care aderă la ideologiile globaliste de fuzionare a oamenilor controlabili cu maşinile pentru a facilita crearea unei noi rase de fiinţe umane, care este condusă de...o inteligenţă artificială.

Unul din scopurile declarate ale iniţiativei este de a crea tehnologii care să permită transferul personalităţii unui individ către un operator non-biologic mai avansat, prelungind astfel durata de viaţă, inclusiv până la punctul de nemurire.

Proiectul Avatar

Unul dintre proiectele de extindere a duratei de viaţă a omului îl reprezintă realizarea unui corp artificial umanoid (numit Avatar) şi a unui sistem avansat de interfaţă creier-calculator. Pe partea biologică, va fi dezvoltat un sistem de susţinere a vieţii care ar urma sa găzduiască creierul uman în interiorul Avatarului şi să-l menţină în viaţă şi funcţional. O fază ulterioară a proiectului va cerceta crearea unui creier artificial în care pot fi transferate conştiinţele individuale originale.

Avatar A

O copie robotică a unui corp uman care poate fi capabil să interpreteze de la distanţă comenzi venite direct de la mintea umană şi să trimită informaţii înapoi la mintea umană într-o formă care poate fi interpretată via interfaţă creier-calculator. Se estimează că va fi popularizat cel mai târziu în anul 2020.

Avatar B

Un Avatar în care creierul uman este transplantat la sfârşitul vieţii cuiva. Avatar B dispune de un sistem autonom de susţinere a vieţii pentru creier care să îi permită interacţiunea cu mediul, eventual prin utilizarea tehnologiei folosită în Avatar A. Termenul limită al acestei faze este 2025.

Avatar C

Un avatar cu un creier artificial în care o personalitate umană este transferată la sfârşitul vieţii persoanei. Prima încercare reuşită de a se transfera personalitatea cuiva într-un purtător alternativ este estimată să se întâmple în jurul anului 2035.

Avatar D

Un avatar gen hologramă care îşi poate schimba forma. Acesta este scopul final al acestui proiect.

Bine aţi venit în Matrix!

Astfel aceşti oameni de ştiinţă îşi propun să atingă astfel nemurirea cibernetică realizând un creier şi corp artificial, pentru a muta conştiinţa către purtători artificiali.

Pe agenda transumanistă se află subiecte precum controlul reproducerii, eugenia, campaniile de sterilizare, ingineria genetică, cipuri RFID şi resetarea creierului prin produse farmaceutice. În cursa lor de a atinge nemurirea, unirea omului cu maşina este doar o parte a planului, care vizează de fapt un control total al societăţii.

Pentru moment, publicul larg este doar un cobai utilizat pentru a-şi perfecţiona experimentele, însă lucrurile evoluează rapid şi este posibil ca în curând să vedem tot felul de iniţiative pe scară largă care să pregătească drumul spre „nemurire”, spre exemplu oamenii hibrizi cu implanturi robotizate.

De fapt, scopul transumanismului este de a înlocui toate legile existente, cu scopul de a distruge esenţa umanităţii de dragul controlului.

"Ce se întâmplă în cazul în care calculatoarele ajung şi depăşesc capacităţile umane de a scrie programe de calculator?", a întrebat filozoful Huw Price şi fondatorul Skype, Jaan Tallinn, într-un studiu recent privind riscurile de extincţie a speciei noastre. Cei doi au susţinut că realizarea unui aparat capabil de a construi un alt aparat mai inteligent decât el ar fi ultima invenţie pe care ar face-o omul vreodată, deschizând calea pentru un viitor dominat de calculatoarele inteligente, care ar lăsa omenirea cu mult în urmă.

Dar ce părere au cei doi despre superfiinţa din Programul 2045?

Ultimele descoperiri în domeniu

Cercetătorii de la Universitatea din Berkley au sugerat implantarea în creierul uman a "prafului neuronal" de citire a minţii, pentru a facilita conectivitatea dintre om şi maşină.

În cazul în care acest praf ar fi împrăştiat pe un creier uman, ar putea forma un "sistem implantabil de interfaţare neuronală care ar rămâne viabil o viaţă întreagă". Acest praf este format din particule ce nu depăşesc 100 micrometri diametru şi reprezintă milioane de senzori ce ar permite măsurarea în neutroni a activităţii electrice în interiorul creierului.

În conformitate cu specificaţiile, aceşti senzori ar putea fi ataşaţi de "capetele unei reţele de sârmă fină", care ar putea fi introdusă direct în ţesutul cerebral. Acest lucru ar facilita o interfaţă între creierul uman şi maşină şi ar crea o "telepatie" mecanică.

Oamenii de ştiinţă de la Institutul de Tehnologie din Massachusetts (MIT) explică faptul că "fiecare particulă de praf neuronal este formată din circuite CMOS standard şi senzori care măsoară activitatea electrică în neuronii din apropiere. Acesta este cuplat la un material piezoelectric, care converteşte unde sonore de frecvenţă foarte mare în semnale electrice şi invers".

În esenţă, acest praf neuronal ar funcţiona asemenea unui sistem RFID, care, de asemenea, ar stoca datele din reţeaua neuronală în exteriorul corpului şi ar putea fi accesate ulterior.

Tehnicile legate de ultrasunete ar putea fi folosite pentru a trimite şi a primi date. Cercetătorii ar trebui să afle puterea necesară pentru undele electromagnetice folosite, fără a provoca în timpul procesului un nivel de căldură care să deterioreze ţesutul cerebral.

Un alt mod prin care oamenii de ştiinţă se străduiesc să conecteze omul la maşină este prin utilizarea noului material conductor elastic descoperit, care poate fi ataşat implanturilor cu electrozi la creier sau stimulatoarelor cardiace. Este vorba despre nano-particulele aurite care au la bază un polimer elastic care poate fi întins până la de patru ori lungimea sa iniţială.

Nicholas Kotov, inginer chimist la Universitatea din Michigan (UM), explică faptul că "arată ca aurul elastic. Dar o putem întinde la fel ca pe o banda de cauciuc. Şi atunci când o eliberăm, revine în mare măsură înapoi la dimensiunea iniţială".

Kotov susţine că această invenţie "poate atenua o mulţime de boli - de exemplu, depresia severă, boala Alzheimer şi boala Parkinson. Acestea pot servi ca o parte a membrelor artificiale şi alte dispozitive protetice controlate de creier."

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Societate, cultură