Ce trebuie să ştiţi despre consumarea deserturilor şi un regim alimentar necorespunzător

.
. (Spencer Platt / Getty Images)

Combinarea corectă a alimentelor are o mare importanţă pentru digestie şi metabolism. Dacă digestia este incompletă, elementele nutritive din cele mai sănătoase mâncăruri nu pot fi asimilate de corp. Alimentele gătite, cele procesate, sau combinaţiile incorecte pot duce la îngrăşare. Totodată, metabolismul ineficient şi digestia incompletă reprezintă cauzele principale ale acumulării grăsimii şi colesterolului în organism.

Astfel, după ce servim o masă copioasă ar trebui să evităm deserturile sau tot ce este dulce, căci combinaţia dulciurilor cu orice alt aliment este nepotrivită pentru un regim alimentar sănătos. Plăcintele sau produsele de patiserie ar trebui, de asemenea, evitate. Dacă aveţi poftă de prăjituri sau plăcinte, luaţi o masă de dulciuri. Nu vă vor face bine, dar cel puţin dacă le mâncaţi separat nu vor produce neplăceri gastrice.

De asemenea, după o masă consistentă fructele proaspete trebuie evitate, deoarece odată ajunse în stomac ele vor fermenta în loc să fie digerate şi nu veţi putea beneficia de numeroasele săruri minerale şi vitamine pe care acestea le conţin. Ideal, fructele ar trebui consumate între mese. O alta regulă ar fi evitarea consumului de dulciuri bogate în amidon sau fructe după mese bogate în proteine sau carbohidraţi.

Evitaţi un regim alimetar necorespunzător. Ştiinţa combinării mâncărurilor

Combinând alimentele corect, indiferent de numărul de calorii şi de calitatea de colesterol pe care le conţin, acestea nu vă vor bloca arterele, mai ales dacă mâncarea este nepreparată la foc.

Respectând regulile trofologiei (ştiinţa nutriţiei) nu trebuie să vă număraţi caloriile şi nici să vă preocupe nivelul colesterolului. Ideal ar fi să consumaţi un singur fel de mâncare la o masă.

Privind natura vom vedea că acest argument este corect. Animalele carnivore nu consumă împreună alimente bogate în amidon şi carne, dar îşi curăţă intestinele cu buruieni sălbatice ce au proprietăţi medicinale. Astfel, observatorii păsărilor au remarcat de secole că ele mănâncă gândaci şi râme într-un moment al zilei, seminţe şi fructe de pădure în alt moment, dar niciodată nu combină cele două tipuri de mâncare.

În China până în secolul al XX-lea, se mânca conform regulilor trofologiei. Masa de obicei era bogată în legume proaspete, produse din soia şi săracă în carne. Acum stilul de viaţă modern a eliminat obiceiurile alimentare sănătoase în detrimentul sănătăţii şi longevităţii.

Nutriţionişti occidentali au realizat un studiu în China cu scopul de a compara obiceiurile alimentare chinezeşti cu cele ale americanilor. Studiul a arătat că chinezi îşi luau mai bine de 90% din energia alimentară din cereale şi produse din cereale, doar 1% provenind din produse animale şi restul din legume proaspete.

Un amestec de 90% carbohidraţi şi 1% proteine, suplimentat cu enzime şi fibre din fructe şi legume proaspete este regimul alimentar cel mai bine balanţat.

În privinţa americanilor, 39% din energia alimentară provine din cereale, 38% din produse animale şi 23% provine din zaharuri rafinate. Legumele şi fructele reprezintă o parte infimă a regimului alimentar american.

Situaţia regimului alimentar din lumea occidentală este destul de gravă, datorită faptului că industria alimentară a devenit una dintre cele mai mari şi mai prospere afaceri, mai ales în America, acolo unde industria alimentelor procesate este reprezentată de unul dintre cele mai puternice grupuri din Washington. Organizaţia Food and Drug Administration (FDA), care hotăreşte ce alimente pot fi vândute pe piaţă, a interzis în America vânzarea laptelui proaspăt verificat, aprobându-l doar pe cel pasteurizat. Potrivit specialiştilor, în America există cele mai mari incidenţe ale bolilor de inimă, cancerului, afecţiunilor digestive şi ale altor boli fatale.

Potrivit unor experimente efectele dăunătoare ale regimurilor alimentare pot fi transmise generaţiilor următoare.

În concluzie, trebuie să acordăm atenţie consumării deserturilor. Totodată, este bine să fim precauţi cu produsele pe care le consumăm şi cum le combinăm. Dacă evităm un regim alimentar necorespunzător, ne ferim de boli şi, în acelaşi timp, nu ne distrugem corpul, ocolim suferinţele fizice şi materiale.

Dacă v-a plăcut acest articol, va invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.