Cecilia Malmstrom - nominalizată pentru un al doilea mandat în Comisia Europeană

Cecilia Malmström, comisar pentru afaceri interne al UE
Cecilia Malmström, comisar pentru afaceri interne al UE (JOHN THYS / AFP / GettyImages)

Comisarul european pentru afaceri interne, suedeza Cecilia Malmstrom, a fost nominalizată pentru un al doilea mandat de cinci ani, a anunţat joi premierul conservator Fredrik Reinfeldt, citat de France Presse.

Membră a Partidului Liberal din Suedia (Folkpartiet), la putere în cadrul guvernului de coaliţie, Cecilia Malmstrom va participa la summitul european din 30 august pentru a-şi cunoaşte portofoliul. Sunt 'bucuroasă şi onorată să fiu desemnată în calitate de comisar pentru un al doilea mandat', a comentat Malmstrom pe contul său de Twitter.

'Este mulţumitor să fiu în măsură să o nominalizez pe Cecilia', a declarat Reinfeldt pentru agenţia de presă suedeză TT. Începând din 2010, suedeza, care i-a succedat compatrioatei sale Margot Wallstrom, deţine postul de comisar pentru afaceri interne. Ea se ocupă mai ales de problemele legate de imigraţie, dreptul de azil şi securitate.

În timpul primului său mandat, Uniunea Europeană a implementat un sistem de azil european comun, ale cărui noi reguli au fost adoptate în 2013, ce constă în a 'stabili cine poate beneficia de statutul de refugiat, a stabili normele ce le garantează solicitanţilor de azil acces la un interpret şi la un ajutor juridic, precum şi limitarea răgazului acordat autorităţilor pentru a examina o cerere', conform site-ului de internet al Comisiei Europene.

Carl Bildt, ministrul suedez de externe, a salutat 'activitatea splendidă' pe care Cecilia Malmstrom a realizat-o deja cu un 'portofoliu dificil', adăugând că aceasta reprezintă 'un atu pentru UE şi Comisie'.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe