Cei doi angajaţi ai Black Cube acuzaţi de spionarea şefei DNA bat palma cu DIICOT

Weiner Ron şi Geclowicz David au semnat un acord cu DIICOT, acord în urma căruia vor scăpa cu trei ani de închisoare cu suspendare în schimbul recunoaşterii faptelor.
DIICOT
DIICOT (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Cei doi angajaţi ai firmei Black Cube cercetaţi pentru că ar fi încercat intimidarea Codruţei Kovesi - Weiner Ron şi Geclowicz David - au încheiat un acord de recunoaştere a vinovăţiei cu DIICOT. În baza acestui acord, cei doi israelieni vor primi pedepse cu suspendare, au precizat surse judiciare citate de Mediafax.

Potrivit surselor, Weiner şi Geclowicz şi-au recunoscut faptele şi au încheiat un acord de recunoaştere a vinovăţiei cu procurorii DIICOT, în acord stipulându-se că cei doi vor primi pedepse de câte trei ani de închisoare cu suspendare. Acordul a fost înaintat Tribunalului Bucureşti, instanţă care va decide dacă îl avizează sau nu.

Reamintim că cei doi angajaţi ai Black Cube au fost arestaţi preventiv timp de câteva luni, fiind acuzaţi de săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, acces ilegal la un sistem informatic, transfer neautorizat de date informatice, alterarea integrităţii datelor şi operaţiuni ilegale cu dispozitive şi programe informatice. Ulterior, au fost puşi în libertate, iar în prezent sunt cercetaţi sub control judiciar.

În acelaşi dosar sunt cercetaţi şi Yossi Barkshtein, cetăţean israelian, de pe urma căruia procurorii nu au reuşit să dea, şi un fost ofiţer SRI, Daniel Dragomir. Fostul ofiţer - aflat actualmente în stare de arest preventiv - este suspectat că ar fi intermediat legătura între cei care voiau să afle informaţii despre Laura Codruţa Kovesi şi angajaţii firmei Black Cube.

Mai amintim în context că, potrivit evz., care citează documente din dosarul DIICOT, directorul israelian al Black Cube, Dan Zorella, a declarat că cel ce i-a propus spionarea şefei DNA a fost Daniel Dragomir, acesta susţinând că operaţiunea are girul şefului SRI, Eduard Hellwig şi că ar beneficia inclusiv de susţinerea preşedintelui Iohannis. Mai multe informaţii pe acest subiect puteţi accesa aici

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne