Cei mai buni tineri muzicieni pe scena Ateneului- Finala concursului internaţional Jeunesses Musicales Bucureşti

Vilonistul Răzvan Stoica în concert
Vilonistul Răzvan Stoica în concert (radioromaniacultural.ro)

Concertul Extraordinar SOIRÉE STRADIVARIUS reprezintă finalul apoteotic al Concursului Internaţional de Dirijat Jeunesses Musicales Bucureşti - ediţia a VII-a, cea mai prestigioasă competiţie dedicată tinerilor dirijori din întreaga lume, cu vârsta până în 35 de ani. Sub bagheta celor 3 finalişti ai concursului, Orchestra Simfonică a Filarmonicii George Enescu şi solistul Răzvan Stoica vor oferi publicului o experienţă unică.

Talentatul violonist Răzvan Stoica, despre care presa străină vorbeşte la superlativ, va ţine o lecţie de virtuozitate, alături de Orchestra Simfonică a Filarmonicii George Enescu şi 3 dintre cei mai buni tineri dirijori ai lumii, finaliştii Concursului Internaţional de Dirijat Jeunesses Musicales Bucureşti - ediţia a VII-a.

La doar 30 de ani, violonistul Răzvan Stoica este unul dintre cei mai importanţi tineri muzicieni europeni ai momentului.

Este mai cunoscut în Olanda, ţara unde s-a stabilit în urmă cu zece ani, decât în România, ţara de unde a plecat şi unde revine des pentru a-şi vedea familia. Este primul român care a câştigat unicul premiu pus în joc la concursul „New Talent” de la Bratislava, derulat sub egida Uniunii Europene de Radio, o competiţie prestigioasă înfiinţată în urmă cu 40 ani de Yehudi Menuhin. Se întâmpla în octombrie 2013 şi a fost propus în concurs de Radio România Muzical.
Celebrul violonist are peste 30 de premii internaţionale, a fost desemnat „Cel mai bun nou talent”, iar din anul 2009 cântă la o vioară Antonio Stradivarius datată din anul 1729, al cărei sunet magic va încânta publicul la evenimentul din 1 septembrie.
România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură