Cei trei patroni ai Clubului Colectiv rămân după gratii

Judecătorii Tribunalului Bucureşti au dispus prelungirea măsurii de arest preventiv în cazul lui Alin Anastasescu, Paul Gancea şi Costin Mincu, pentru încă 30 de zile.
(Captură Foto)

Cei trei patroni ai clubului Colectiv vor rămâne în arest preventiv pentru încă 30 de zile, au decis miercuri magistraţii Tribunalul Bucureşti.

Instanţa a admis contestaţia procurorilor împotriva deciziei din 27 noiembrie a Judecătoriei Sectorului 4, prin care s-a dispus ca administratorii să fie cercetaţi în arest la domiciliu, şi a dispus prelungirea măsurii de arest preventiv în cazul celor trei patroni ai clubului Colectiv, Alin Anastasescu, Paul Gancea şi Costin Mincu, pentru încă 30 de zile, relatează Mediafax.

Decizia Tribunalului Bucureşti este definitivă.

Reamintim că cei trei patroni ai clubului Colectiv, scenă a unui incendiu devastator care a ucis 60 de persoane, au fost arestaţi preventiv în 3 noiembrie, fiind acuzaţi de ucidere din culpă.

Potrivit Parchetului de pe lângă Înalta Curte, "incendiul s-a produs ca urmare a faptului că persoanele care aveau în administrare spaţiul respectiv au încurajat şi permis accesul unui număr de persoane mult peste limita admisă a clubului, în condiţiile în care spaţiul nu era prevăzut cu mai multe căi de evacuare în caz de urgenţă, precum şi desfăşurarea unui spectacol cu efecte pirotehnice (foc de artificii) în incinta acoperită a clubului, în condiţiile amenajării interioare improprii unor astfel de activităţi, caracterizate prin existenţa unor materiale uşor inflamabile, montate cu încălcarea dispoziţiilor legale şi pentru evitarea costurilor suplimentare (obiecte de decor şi pentru izolare fonică pe stâlpii de susţinere, pereţi şi tavan, respectiv perete antifonat), cu consecinţa morţii şi vătămării corporale a mai multor persoane aflate în club".

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne