"Cel mai defăimat politician" din România critică legea defăimării: "Ţine de năravul PSD-ului să pună pumnul în gura cetăţenilor"

Primarul Timişoarei, Nicolae Robu, a catalogat legea defăimării lui Liviu Dragnea drept un atentat la liberă exprimare şi a opinat că ţine "de năravul" PSD să pună pumnul în gura cetăţenilor.
Nicolae Robu
Nicolae Robu (Timpolis.ro)

Legea defăimării propusă de Liviu Dragnea este un atentat la libera exprimare, susţine primarul Timişoarei, Nicolae Robu. Într-o intervenţie la B1 TV, Robu a declarat că nu crede că în spatele legii defăimării sunt "gânduri de bine."

"Nimeni în ţara asta nu este mai defăimat decât sunt eu. (...) Cu toate acestea, consider că o astfel de lege este neavenită, sunt împotriva adoptării ei şi sunt de acord cu acuzele aduse iniţiatorilor. Nu cred că în spatele iniţiativei sunt gânduri de bine. Eu cred că o astfel de lege este, într-adevăr, un atentat la libera exprimare. Eu consider că, oricât aş fi defăimat, rezultatele activităţii mele de primar se văd şi cetăţenii pun în balanţă ce se spune despre mine şi ce văd ei. Ca rezultat al muncii mele, Timişoara a luat pentru a treia oară de când sunt primar titlul de "Cel mai bun oraş pentru afaceri din România", după reputata revistă Forbes. ", a declarat Robu.

"Cenzura este total inacceptabilă", a mai adăugat primarul Timişoarei adăugând că, dacă cineva va întrece limitele cu defăimarea, va apela la legile existente la ora actuală.

"Prin urmare, poate să spună despre mine oricine ce doreşte, tot felul de prostii care nu au nicio legătură cu mine, cu papagali, cu zebre cu Dumnezeu mai ştie ce alte vietăţi şi ciori şi aşa mai departe. Eu îmi văd de treabă şi, dacă la un moment dat voi considera că cineva întrece limitele, ca orice cetăţean al României - şi nu trebuie să am privilegii ca politician -, pot să fac apel la legile existente la ora actuală. Acesta este punctul meu de vedere”, a susţinut primarul Timişoarei.

Amendat cândva pentru o postare pe Facebook de către Consiliul Discriminării (instituţie în cadrul căreia se va înfiinţa un departament nou, care să gestioneze problemele ce ţin de "defăimare"), Robu a declarat că acest consiliu este controlat de PSD.

"A fost foarte limpede! Ţine de năravul acestui partid să pună pumnul în gura cetăţenilor, mai ales adversarilor, şi nu cred că este întâmplătoare graba de acum. Ce, România nu are alte priorităţi?", a declarat Robu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne