Cel mai mare producător de textile din România închide fabrica din Urziceni. 350 de femei şomere

Mai mulţi lideri ai PSD au tot criticat companiile străine că plătesc taxe prea mici la buget, că îşi trimit oamenii la proteste. Dar când acestea închid porţile şi pleacă, în urmă rămân şomeri...
Confecţii
Confecţii (Pixabay)

Alison Hayes, cel mai mare producător de textile din România după cifra de afaceri din 2015, a hotărât să-şi închidă fa­brica din Urziceni, care oferă un loc de muncă pentru circa 350 de croitorese şi cusătorese. Motivul? Pe lângă deprecie­rea lirei sterline ca urmare a Brexitului, pentru britanici să producă în România a devenit prea scump.

"Nu suntem împotriva creşterii salariului mi­nim din România, ba chiar credem că este prea mic dacă ne uităm la Europa. Totuşi, dacă luăm în calcul majorările acestuia, taxele prea mari şi lipsa de infrastructură, atunci realizăm că avem un cost de producţie prea mare în România", a declarat Nicolas Georghiades (45 de ani), directorul operaţional al Alison Hayes şi unul dintre acţionari, pentru Ziarul Financiar.

În urma închiderii fabricii, cele 350 de croitorese şi cusătorese care primeau 1.800 - 2.000 de lei brut (1.300 - 1.435 de lei net) vor rămâne fără un loc de muncă.

Articolul integral poate fi citit aici