Cele mai ciudate burse de studiu din lume

Golf
Golf (golfmd.md)

Vânătoarea de burse pentru studii în străinătate este practicată de diverse categorii. Există cei care o fac îndrumaţi de părinţi, cei care se bazează pe intuiţia lor şi cei care navighează online, fără idei precise, luând în considerare toate posibilităţile şi candidând la cele mai ciudate profiluri atunci când descoperă că sunt în posesia cerinţelor necesare. Totul numai să plece...

Cu toate acestea, contrar convingerilor comune, nu trebuie să fii un tocilar cu note mari pentru a câştiga un ajutor economic major în reţeaua universitară: de multe ori este necesar doar să fii "unic în felul tău". De exemplu: Sunteţi înalt? Încercaţi să vă câştigaţi bursa de studiu de la Tall Clubs International Foundation, care protejează şi sprijină bărbaţii înalţi, de peste 188 cm şi femeile de peste 178 cm. Sunteţi stângaci? Juniata College din Huntingdon, Pennsylvania, v-ar putea susţine eforturile în studiu cu o bursă de 1.500 dolari.

Pentru a lansa propria bursă de studiu, dedicată studenţilor care ajută alţi studenţi, Uniplaces a întocmit o listă cu câteva propuneri, cu cele mai distractive şi ciudate burse de studiu din lume. Nu vă rămâne decât să o alegeţi pe cea mai potrivită profilului dumneavoastră.

1. Pentru persoanele înalte

Tall Clubs International Foundation oferă ajutor studenţilor, în primul an, care ies în evidenţă pentru înălţimea lor, o bursă de 1.000 dolari. Bursa de studiu a fost dorită cu orice preţ de californiana Kae Sumner Einfeldt, care deja din anii '40 a denunţat inconvenientul băncilor prea mici de la şcoală, iar astăzi Tall Clubs Internaţional Foundation include mai mult de cincizeci de organizaţii, care facilitează şi protejează persoanele "înalte" în toată America de Nord şi în Canada. Pentru a avea acces la bursă cerinţele sunt: o vârstă de minim 21 de ani, înalţime de cel puţin 178 cm pentru femei şi 188 cm pentru bărbaţi.

2. Pentru boy scout

National Association of Eagle Scout îi premiază pe cei mai promiţători cercetaşi cu o bursă de studiu de 5.000 dolari pentru orice curs de studiu.

3. Pentru stângaci

Pentru studenţii stângaci care au suferit de forme de discriminare în sport sau în toate aspectele sociale de zi cu zi. Lor le este dedicată bursa de studiu pe care în fiecare an Juniata College din Huntingdon, Pennsylvania o oferă celor mai buni studenţi ai săi: bursa Frederick and Mary F. Buckley, în valoare de 1.500 dolari. Pentru a accesa această oportunitate sunt suficiente rezultate academice excelente şi, mai presus de toate, să fiţi stângaci.

4. Pentru sandwich-ul cu unt de arahide cel mai creativ

Este într-adevăr particulară această specializare, foarte dragă unei industrii care a lansat-o, în 2011: un context curios, bazat pe creativitatea de felii de pâine şi unt de arahide. În joc, o bursă de studiu de 25.000 dolari. Primul care a câştigat-o a fost un copil de 8 ani, Margalitl, din Carolina de Nord, cu sandwich-ul său “Wushu Chicken Tacos”. Bursa este disponibilă din nou, cu un premiu de 10.000 dolari.

5. Pentru cei care se numesc Zolp

Păcat că noi românii nu putem încerca să câştigăm această bursă, dedicată celor care se numesc Zolp, dar şi Gatling, Gatlin şi toate variantele Van Valkenburg. Dar nu se ştie niciodată. The National Association of the Van Valkenburg Family îi candidează pe toţi cei care poartă numele unuia dintre membrii săi, la o bursă de studiu în Loyola University of Chicago, în onoarea acestei familii.

6. Pentru purtătorii bastoanelor de golf

Practica s-a terminat. Pentru cei cu un CV bun, atât academic cât şi pe terenurile de golf, pot candida pentru o bursă de studiu la Western Golf Association: este suficient doar să aveţi, în afară de un real sprijin economic, o înclinaţie puternică spre golf şi să fiţi studenţi cu rezultate academice excelente.

7. Pentru crescătorii de porci

În cazul în care cu porcii a fost dragoste la prima vedere şi doriţi să vă petreceţi viaţa studiind în mod ştiinţific aceste creaturi, iată că vă vine în ajutor bursa de studiu de la International Boar Semen (IBS). Dar, fiţi atenţi, deoarece facilităţile sunt rezervate studenţilor care s-au distins în experimente, cum ar fi inseminarea artificială a porcilor mistreţi.

8. Pentru urmaşii vikingilor

Dedicată studenţilor scandinavi care doresc să studieze sau să facă cercetări în Statele Unite ale Americii, bursa este sponsorizată de Brittingham Viking Organization la University of Wisconsin – Madison. Intenţia este de a se promova schimburile internaţionale şi de a se răspândi originile vikinge chiar şi în afara graniţei.

Lista este destul de lungă, dar noi am ales, mai în glumă mai în serios, doar câteva dintre aceste burse de studiu.