Cele mai eficiente cure de îngrăşare

Cele mai eficiente cure de îngrăşare
Cele mai eficiente cure de îngrăşare (Facebook)

Deşi pare ciudat celor care se luptă cu kilogramele în plus, sunt foarte multe persoane care şi-ar dori să îşi împlinească silueta, să adauge câteva kilograme, bineînţeles exact acolo unde trebuie!

Principala problemă a curelor de îngrăşare rămâne aspectul de menţinere a sănătăţii, întrucât grăsimea se poate depune unde “vrea ea", iar pericolul major este grăsimea viscerală, mai ales depunerea ei la nivelul sistemului cardiovascular. Este mai greu să te îngraşi, în unele cazuri, decât este să slăbeşti.

Cele mai eficiente cure de îngrăşare. Creşteţi aportul de calorii

Cele mai eficiente cure de îngrăşare se axează pe alimente sănătoase, care sunt bogate în calorii, din toate grupele nutriţionale atât lipide, glucide, cât şi proteine, preferabil prin mese dese. Doar una sau două mese pe zi, fie ele şi extrem de copioase, nu reprezintă o soluţie pentru cei cu metabolismul accelerat.

La fiecare masă, se recomandă paste, pâine, orez, carne, unt şi brânzeturi, nuci, alune, dar şi dulciuri sănătoase, preferabil prăjituri cu fructe (banane, prune, struguri), fructe uscate, miere şi alte alimente interzise de obicei în regimurile de slăbire. Adaugaţi în planul alimentar şi produse lactate (ouă, lapte, brânză, iaurt), peşte gras (somon, ton, suplimente cu ulei de peste) şi carne. De asemenea, puteţi consuma şi alimente cu amidon, precum cartofii şi ignamele. Însă, reţineţi: adaugaţi doar necesarul de calorii şi nu depăşiţi numărul deoarece ele se transformă în grăsime.

Multe persoane fac greşeala de a evita în această perioadă salatele şi verziturile, considerate apanajul curelor de slăbire. Salatele, deşi hipocalorice, aduc vitamine, minerale şi enzime, ce nu trebuie neglijate. La urma urmei, pentru a-i adăuga calorii, salata poate fi îmbogăţită cu nuci, brânza, feta, mozzarela, telemea rasă sau blue cheese, uleiuri sănătoase, cum ar fi cel de măsline, cu maioneză de casă. Avocado, de asemenea, este un fruct ideal pentru a da savoare unei salate sau unui sendviş, aducând şi multe calorii sănătoase.

Cele mai eficiente cure de îngrăşare. Proteinele

Un alt pas important de urmat în timpul curei rapide de îngrăşare este consumarea multor proteine. Astfel, nu veţi pierde masa musculară în timpul îngrăşării. Iată câteva alimente cu un conţinut bogat de proteine: soia fiartă, unt de arahide sau arahide, fripturi, ton

Dacă doriţi să vă îngrăşaţi repede trebuie să consumaţi cu 500 calorii mai mult decât consumaţi înainte de începerea curei. De ajutor vă sunt în acest sens şi diversele sosuri pe care le puteţi folosi pentru preparatele din carne, cum ar fi cele care conţin smântână.

Cele mai eficiente cure de îngrăşare. Mese mari şi gustări mici

Încercaţi să mâncaţi la fiecare 2-3 ore. Astfel veţi menţine un nivel constant al consumului de calorii şi organismul va primi suplimentele necesare fără întrerupere. Puteţi împărţi mâncarea zilnic în 3 mese principale cu 3 gustări între ele: un pumn de fructe uscate, batoane energizante, granola, o jumătate de ceaşcă de sorbet sau de iaurt îngheţat, biscuiţi din cereale integrale. De exemplu, dacă scopul dvs. este să consumaţi zilnic 3.300 de calorii, puteţi mânca 3 mese mari de circa 700 kcal fiecare şi 3 gustări mici de aproximativ 400 kcal.

Cele mai eficiente cure de îngrăşare. Somnul

Un alt sfat de care trebuie să ţineţi cont pentru o îngrăşare rapidă este acela de a respecta un orar de somn sănătos. Este foarte important să dormiţi 8-9 ore pe noapte. De asemenea, un scurt somn de frumuseţe în timpul zilei poate contribui cu succes la cura dvs.

Cele mai eficiente cure de îngrăşare. Menţineţi organismul hidratat

Beţi multă apă, lapte, sucuri proaspete şi băuturi energizante ca să vă asiguraţi un nivel optim de hidratare a corpului. Consumaţi cel puţin 10 pahare de apă în fiecare zi.

Cele mai eficiente cure de îngrăşare. Creşteţi masa musculară

Nu trebuie să uitaţi nici de exerciţiile fizice. Vreţi să va îngrăşaţi rapid câteva kg dar nu vreţi să va acoperiţi de celulită. De aceea este important să nu renunţaţi la exerciţiile de tonifiere a muşchilor.

În primele luni de antrenament cu greutăţi veţi câştiga multe kilograme dacă urmaţi cu stricteţe programul. După o perioadă, va avea loc fenomenul de stagnare, pe care îl puteţi depăşi prin reevaluarea greutăţii şi a masei musculare, în timp ce includeţi mai multe alimente în dietă şi greutăţi mai mari în planul de antrenament.

Este indicat totuşi să renunţaţi la exerciţiile cardio în timpul curei de îngrăşare, acestea fiind mai degrabă indicate în timpul curelor de slăbire.

Esenţiale în cadrul unui regim de îngrăşare sunt evitarea abuzurilor şi viciilor (alcool, fumat).

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.