Celebrul avocat chinez Gao Zhisheng pune un termen de expirare pe Partidul Comunist Chinez: 2017

Celebrul dizident chinez Gao Zhisheng, prevestea cu câţiva ani în urmă, pe când era schingiuit cu bestialitate în pivniţele regimului comunist de la Beijing, că torţionarii săi - inclusiv şeful securităţii Chinei - sunt în primejdie. Azi, Gao scrie cărţi prevestind prăbuşirea celui mai puternic regim criminal al Planetei. Torţionarii săi sunt deja închişi pe viaţă
Avocatul chinez Gao Zhisheng.
Avocatul chinez Gao Zhisheng. (Captură Foto)

Oricum ai da-o, Gao Zhisheng nu este un om obişnuit.

Provenind dintr-o familie extrem de săracă a Chinei, pe vremea când era copil Gao nu avea bani nici să meargă la şcoală - trebuind să aibă grijă şi de fratele său mai mic, a povestit cum urmărea cursurile pe geam, neputând participa la clasă.

Manifestând o pasiune pentru justiţie şi o dorintă aprinsă de a-i apăra pe cei năpăstuiţi, s-a instruit devenind avocat şi îndrăznind să ia cazurile cele mai sensibile politic - creştini persecutaţi şi aderenţi Falun Gong împotriva cărora regimul comunist dezlănţuia iadul.

Curajul său i-a adus, cum se şi cuvenea, atenţia călăilor criminali de la conducerea Partidului, mai ales după ce Gao Zhisheng a îndrăznit să scrie o scrisoare deschisă liderilor comunişti pentru a atrage atenţia asupra crimelor comise în numele poporului.

Gao Zhisheng, căruia i se spune “Conştiinţa Chinei”, a fost acuzat de “subminarea puterii de stat” şi a petrecut mai mulţi ani în închisoare şi cu domiciliu forţat - fiind torturat cu bestialitate de mai multe ori.

Soţia şi fiica lui Gao Zhisheng, un avocat chinez şi autor al unui volum de memorii care a ajuns în librăriile taiwaneze în iunie 2016, şi-au exprimat suportul deplin pentru celebrul dizident.

În prezent Gao se află sub arest la domiciliu împreună cu fratele său, într-o regiune izolată a provinciei sale natale Shaanxi.

Pe lângă faptul că descrie chinurile sale fizice îngrozitoare suferite în timpul torturilor, memoriile lui Gao expun convingerea că domnia Partidului Comunist Chinez nu va dura dincolo de 2017. De asemenea, el consideră că o Chină liberă şi democratică trebuie să se trezească.

Cartea, intitulată “Anul 2017: Ridică-te, Chină!”, este în prezent disponibilă doar în Taiwan, dar în curând va ajunge în Hong Kong, printată, dar şi în format electronic. O traducere în limba engleză este în curs de desfăşurare.

În anii 2000, dorinţa lui Gao de a-i apăra pe cei luaţi în vizor de Partidul Comunist Chinez – în special, practicanţii şcolii de qigong Falun Gong – i-a adus multe suferinţe avocatului, care era considerat dintre primii 10 jurişti ai Chinei. Omul a ajuns să guste din iubirea Partidului Comunist pentru oameni - fiind deţinut politic într-un iad pe care îl descrie în prima parte a noilor sale memorii.

“Acest Partid este super sinistru. Este cel mai mare sindicat al crimei din istorie şi nu mai poate opri numărătoarea inversă către distrugerea sa”, Gao Zhisheng.

Când poliţia nu îl supunea la sesiuni chinuitoare de tortură, îi spiona şi hărţuia familia sa aflată în domiciliu forţat - apoi îl şantajau. În 2009, Gao Zhisheng a fost răpit şi băgat în închisoare, unde a stat cinci ani.

Deţinut în Xinjiang (vestul Chinei), Gao Zhisheng a fost supus unor încercări fizice şi psihice de tip orwellian: bătăi, şedinţe de înfometare, expunere la temperaturile extrem de scăzute ale iernii, electroşocuri cu bastoane şi chiar episoade barbare de tip satanist sau în genul reeducării de la Piteşti - introducerea de scobitori în organele genitale, printre ele.

Totuşi, Gao nu a renunţat - ba mai mult - le-a amintit mereu torţionarilor săi că Partidul Comunist Chinez şi cadrele sale sunt cei aflaţi în pericol.

Discutând despre doi oficiali – Xie Hui care conducea forţele provinciale de poliţie, şi Zhou Yongkang, fostul ţar al securităţii chineze şi al forţelor paramilitare – ca fiind persoanele responsabile pentru întemniţarea şi torturarea sa, Gao îşi aduce aminte cum declara în 2009 şi 2012 – deşi cei care l-au capturat au râs de el şi nu l-au luat în seamă – că torţionarii vor fi judecaţi.

“Aceşti doi oficiali corupţi au fost deja eliminaţi”, scrie într-un pasaj din prefaţa cărţii sale. “Pe vremuri, când am prezis că ambii vor ajunge în scurt timp în spatele gratiilor, au râs de mine. Dar acum vedem cum este situaţia”.

Zhou Yongkang, fostul ţar al Securităţii Chinei, a fost înlăturat din Partidul Comunist Chinez şi judecat anul trecut, fiind condamnat pe viaţă. Oficial pentru corupţie şi dezvăluirea neautorizată de secrete de stat - însă motivul nedivulgabil sunt crimele organizate în cadrul campaniei de persecuţie a aderenţilor Falun Gong. La o lună după ce Zhou a fost condamnat la închisoare pe viaţă, Xie Hui a fost plasat sub investigaţie pentru infracţiuni similare.

“Acest Partid este super sinistru. Este cel mai mare sindicat al crimei din istorie şi nu mai poate opri numărătoarea inversă spre distrugerea sa”, a declarat Gao.