Cercetătorul Radu Minea în a şaptea zi de greva foamei: "Continui până la soluţionarea problemelor colegilor mei" (Video)

Radu Minea, în cea de a şaptea zi de greva foamei, 7 iulie 2015.
Radu Minea, în cea de a şaptea zi de greva foamei, 7 iulie 2015. (Eugen Horoiu)
Se încarcă player-ul...

UPDATE, 9 iulie, ora 11:00. Radu Minea a fost transportat marţi la spitalul Floreasca din Capitală de unde, în cursul nopţii, a revenit în faţa Ministerului Educaţiei pentru a continua greva foamei.

"Am fost transportat ieri (marţi n.r) la spital datorită unei stări generale proaste, am fost supus unor analize şi perfuzii, dar am revenit la locul pichetului din faţa MECS, în cursul nopţiii." informează Radu Minea, într-un comunicat de presă remis Epoch Times.

***

Liderul Federaţiei Sindicatelor Lucrătorilor din Cercetare-Proiectare din România (FSLCPR), Radu Minea, a intrat, marţi, în cea de a şaptea zi de greva foamei.

Vizibil slăbit de lipsa de hrană şi de căldura ce a cotropit Bucureştiul, cercetătorul care de şapte zile sta în faţa Ministerului Educaţiei unde face greva foamei, anunţă ca-şi va continua protestul până la soluţionarea problemelor colegilor săi.

"Continui până când se rezolvă situaţia colegilor şi colegelor din institutele afectate: Electrochimie şi Materie Condensată Timişoara, ICMET Craiova, ICEMENERG, ISPIF, cum este situaţia de la Institutul Geologic Român, unde lucrurile sunt mai grave şi trebuie o incizie adâncă pentru a elimina tot răul.", a precizat Radu Minea.

Potrivit liderului sindical, în cele şapte zile de greva foamei, singurele reacţii pozitive au venit din partea ministrului Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, care a demonstrat cele mai bune intenţii. În rest, blocajul, inclusiv la nivel de mass-media a fost aproape total, susţine cercetătorul.

"Singura reacţie administrativă a fost din partea ministrului Cîmpeanu care încearcă să rezolve problemele, dar sunt blocaje.", ne-a declarat cercetătorul, care acuză că prin subfinanţare cronică şi prin numirea clientelei politice în posturi cheie care ar trebui ocupate de profesionişti, se urmăreşte distrugerea cercetării din România.

"Este clară politica, distrugem cercetarea din România şi creem un gol. (...) Ne mor cercetători, ne pleacă tinerii din ţară şi ne mirăm şi facem tot felul de programe să ţinem tinerii în ţară? La ce să îi ţinem, la un destin deja stabilit că nu au ce căuta aici?", întreabă, retoric, Radu Minea.

Cât despre durata protestului său, liderul sindical anunţă că nu se va opri până la plata salariilor datorate cercetătorilor, în special plata salariilor câştigate în instanţă de angajaţii IPCUP Ploieşti, neplătiţi de trei ani de zile şi până la demiterea conducerilor numite clientelar la institute de către şeful ANCSI, Tudor Prisecaru "şi acoliţii săi."

Întrebat dacă este de părere că aceste probleme pot fi rezolvate "de azi pe mâine", înainte ca protestul său să-l ducă direct în spital, Minea a confirmat: "Da, pot să fie rezolvabile de azi pe mâine, am constatat că atunci când au dânşii interes, dintr-o dată se găsesc nişte bani şi se dau."

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, dând un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.