"Cerem ca nici noi şi nici cetăţenii să nu mai fim bătaia de joc a Primăriei Sector 2!" - Protest al consilierilor USR

Nemulţumiţi că proiectele de hotărâri de consiliu le sunt puse la dispoziţie târziu, ceea ce îi împiedică să ia cele mai bune decizii pentru cetăţeni şi că şedinţele sunt organizate pe repede înainte, consilierii USR Sector 2 au pichetat, marţi, Primăria condusă de pesedistul Mugurel Toader.
Consilierii USR sector 2
Consilierii USR sector 2 (USR)

Reprezentanţii USR în Consiliul Local Sector 2 au protestat, marţi, în faţa sediului primăriei conduse de Mugurel Toader, pentru a-şi exprima indignarea faţă de "comportamentul abuziv şi discreţionar al primarului Toader în relaţionarea cu consilierii locali".

În principal, consilierii locali acuză faptul că şedinţele extraordinare sunt organizate pe "repede înainte" şi că proiectele de hotărâre le sunt transmise în ultimul moment, ceea ce îi pune în imposibilitatea de a se documenta. De asemenea, reprezentanţi USR sunt nemulţumiţi că în Primăria Sector 2 nu există un regulament de organizare şi funcţionare a Consiliului Local Sector 2, în pofida faptului că ei au cerut insistent adoptarea unuia.

"Noi, consilierii USR Sector 2 ne aflăm astăzi 8 August 2017 ora 16.00 în faţa Primăriei Sectorului 2 Bucureşti şi nu participăm la şedinţa extraordinară de Consiliu Local în semn de protest faţă de comportamentul abuziv şi discreţionar al primarului Toader în relaţionarea cu consilierii locali. Refuzăm să mai participăm la şedinţe extraordinare organizate pe repede înainte, cu proiecte de hotărâre puse la dispoziţie în ultimul moment, neavând timp suficient pentru informare şi analiză.

Convocarea pentru şedinţa extraordinară de astăzi a fost trimisă consilierilor locali la o zi după ce primarul Toader a retras jumătate dintre proiectele propuse pe ordinea de zi a şedinţei ordinare de Consiliu Local de pe data de 2 August în momentul în care un proiect de hotărâre era în plin proces de votare în urma aprobării a 2 amendamente propuse de către consilierii din opoziţie", a acuzat consilierul USR Marian Bumbar.

Consilierii USR mai transmit că, deşi proiectele de hotărâre trebuie puse la dispoziţia consilierilor cu 3 zile înainte de şedinţele extraordinare şi cu 5 zile înainte în cazul şedinţelor ordinare, există proiecte de hotărâre trimise şi în dimineaţa şedinţelor sau cu 1-2 zile înainte.

"Dacă primarul Toader înţelege să relaţioneze fără minimă decenţă cu consilierii locali refuzând să accepte faptul că proiectele de hotărâre supuse atenţiei şi votului Consiliului Local pot fi aprobate prin vot, modificate fiind prin amendamente în cadrul şedinţelor de Consiliu Local, noi înţelegem să protestăm prin neprezentarea la şedinţa extraordinară de astăzi", mai declară Bumbar.

"Îmi doresc să nu mai fim nici noi şi nici cetăţenii bătaia de joc a Primăriei acestui sector şi să înceapă să se respecte legea!", a transmis, la rândul său, consiliera Cristina Neagu, doleanţele grupului USR.

Cerem un calendar al şedinţelor, predictibilitate, ca proiectele să fie supuse dezbaterii publice, consultării publice şi nu trimise pe ordinea de zi cu 3-5 zile înainte şi ca în momentul depunerii proiectelor de către iniţiatori, consilierii să fie anunţaţi!", a completat Marian Bumbar.

Imagini de la protest, transmise live de USR, pot fi vizionate aici