Cererea de dizolvare a PSD, respinsă. "Politicienii pot face absolut orice, cetăţeanul e obligat să suporte"

Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti sfidează cetăţenii atunci când consideră că mutilarea democraţiei şi a statului de drept, jaful sistematic la care e supusă ţara, gradul periculos de corupţie la care s-a ajuns şi atacurile la adresa justiţiei nu sunt motive suficiente pentru a dizolva PSD, transmite Monica Constantin.
Monica Constantin
Monica Constantin (Monica Constantin)

Nu demult, Monica Constantin, protestatar #rezist din Piaţa Victoriei, cerea Parchetului General să demareze procedurile pentru dizolvarea PSD, pe motiv că, după ce a câştigat alegerile prin promisiuni mincinoase, respectivul partid a început să acţioneze împotriva statului de drept şi a intereselor românilor. Drept dovadă, OUG 13, iniţiativele de dezincriminare a abuzului în serviciu şi de stabilire a unui prag pentru această infracţiune etc. Parchetul General a acţionat... redicrecţionând cererea spre Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti care, iată, a venit finalmente cu răspunsul "Nu se poate!"

"Faptul că o persoană sau mai multe sunt nemulţumite de modul în care un partid politic ajuns la guvernare în mod democratic nu-şi respectă promisiunile electorale, aceste nemulţumiri nu pot constitui dovezi concludente că au fost încălcate dispoziţiile legale pentru a se putea solicita dizolvarea formaţiunii politice. (...) Nu orice nemulţumire poate constitui un temei legitim pentru dizolvarea unui partid politic", transmite procurorul Mihai Mocanu, în condiţiile în care Monica Constantin scria, în cererea sa că atât Constituţia cât şi legea partidelor prevăd că, dacă un partid sau o organizaţie militează împotriva principiilor statului de drept, acestea sunt neconstituţionale şi pot fi desfiinţate pe cale judecătorească. Ori, OUG 13, pragul pentru abuz în serviciu etc. (considerat de opinia publică o tentativă de a legifera hoţia), numai conforme cu principiile statului de drept nu sunt.

Mai multe informaţii despre cererea adresată de Monica Constantin Parchetului de pe lângă Înalta Curte puteţi accesa aici

Procurorul mai susţine că doar CCR hotărăşte asupra contestaţiilor care au drept obiect constituţionalitatea unui partid şi că, în situaţia în care o formaţiune politică nu pune în aplicare programul de guvernare, atunci Parlamentul poate depune moţiune de cenzură. Cât despre ce pot face cetăţenii, ei bine, procurorul îi transmite Monicăi Constantin că aceştia sunt reprezentaţi în Parlament prin deputaţii şi senatorii pe care i-au votat şi că ei, cetăţenii personal, pot sancţiona doar la vot un partid politic care le-a înşelat aşteptările.

"Cetăţenii pot sancţiona doar la vot un partid politic care le-a înşelat aşteptările", spune procurorul Mihai Mocanu.

Răspunsul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti
Răspunsul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti (Monica Constantin)

Răspunsul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti
Răspunsul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti (Monica Constantin)

În opinia Monicăi Constantin, care a intrat în posesia răspunsului doar după ce s-a dus personal la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti (unde a constatat că nimeni nu ştia nimic de cererea ei), răspunsul este o sfidare la adresa cetăţenilor iar citindu-l "te întrebi fără să vrei, dacă Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti este filiala PSD."

Redăm poziţia Monicăi Constantin:

"Pentru că, deşi trecuse mai bine de o lună de când sesizarea pe care am făcut-o către Parchetul General fusese redicrectionată către Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti, iar eu nu primisem nici o veste, m-am dus să văd care e stadiul dosarului. Nimeni nu ştia nimic, în baza de date de la registratură nu figura, iar doamna de acolo m-a întrebat candid dacă nu stiu sub ce număr de înregistrare a fost trimisă sesizarea de la un Parchet la altul, de parcă era treaba mea să ştiu bucătăria lor de instituţii ale statului... Fix a doua zi am primit prin poştă răspunsul ataşat.

Ce înţeleg eu de aici? Răspunsul care mi-a fost transmis e încă o sfidare la adresa cetăţeanului român... Domnul procuror Mihai Mocanu (la care subscrie cu semnătura şi prim-procurorul) spune aşa:

- doar CCR poate hotărî constituţionalitatea unui partid politic. De aici înţeleg că noi, cetăţenii nu suntem în măsură să apreciem dacă ceva e constituţional sau nu, oricât ar fi de evident. Exact ca în evul mediu, când Biblia nu putea fi citită de credincioşi, ca nu cumva să cadă în păcatul ereziei. În plus, ştiindu-se poziţia CCR când este vorba de PSD, nu are rost să-i mai deranjăm...

- "Cetăţenii pot sancţiona doar la vot un partid politic care le-a înşelat aşteptările". Adică, politicienii, odată ajunşi în funcţie, pot face absolut orice, pot da orice legi, pot lua orice măsuri, iar cetăţeanul e obligat să suporte. Cine ne garantează că în 4 ani nu schimbă legislaţia în aşa fel încât să se proclame "faraoni"? Nu înţeleg cum de românii nu sesizează pericolul dictaturii...

- sunt necesare dovezi pentru afirmaţiile mele în legătură cu faptul că PSD-ul încearcă legiferarea hoţiei şi că atacă justiţia. E interesant că Parchetul nu ştie ceea ce e de notorietate publică (aş zice chiar planetară).

- în legătură cu nerespectarea promisiunilor electorale, nu arată că au fost încălcate dispoziţii legale. De aici înţeleg că pentru dl procuror nu-i problemă cu promisiunile mincinoase din campanie, deşi înţeleg că există totuşi delictul numit abuz de încredere.

În plus, acelaşi domn procuror nu pierde ocazia să aducă în derizoriu sesizarea mea, scriind în motivare că "nu orice nemulţumire poate constitui un temei legitim pentru dizolvarea unui partid politic". În cazul de faţă, bagatelizata nemulţumire nu se referă la mustaţa unuia sau la stilul vestimentar, ci la mutilarea democraţiei şi a statului de drept, la jaful sistematic la care e supusă ţara, gradul periculos de corupţie la care s-a ajuns şi la atacurile la adresa justiţiei.

Citind răspunsul, te întrebi fără să vrei, dacă Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti este filiala PSD..."