Cetăţeanul ceh Vladimir Plahotniuc deţine o afacere în Marea Britanie

Vladimir Plahotniuc
Vladimir Plahotniuc (pdm.md)

Fostul lider al Partidului Democrat din Moldova, Vladimir Plahotniuc, cetăţean ceh de data aceasta, şi-a deschis la 4 iunie o companie în Marea Britanie denumită „ANY SIZE TIRE REPLACEMENT 24/7 LTD”, potrivit site-ului de evidenţă a companiilor din Marea Britanie, relatează COTIDIANUL

Conform datelor acordate autorităţilor britanice, adresa din Marea Britanie a fostului deputat moldovean este 5 St. Marys Terrace, London, într-un cartier de elită din capitala ţării, el figurând ca director al companiei sus numite.

De menţionat că până în prezent puţini cunosc cu exactitate data naşterii lui Plahotniuc. Cetăţeanul moldovean Vladimir Plahotniuc este născut, potrivit datelor din paşaport, la 1 ianuarie 1966, deşi data sa reală de naştere ar fi 28 decembrie 1965, întrucât acesta îşi sărbătoreşte de obicei ziua de naştere în această zi. Totuşi cetăţeanul ceh Vladimir Plahotniuc este născut în februarie 1966, nefiind furnizată data exactă.

Despre cetăţenia cehă a lui Plahotniuc, prima dată a vorbit deputatul Blocului ACUM, Dumitru Alaiba. Atunci finul de cununie al lui Plahotniuc, Andrian Candu, a cărui soţie este cetăţeană a Cehiei, a declarat că nu ştie dacă naşul său deţine şi cetăţenia acestui stat.

Amintim că Vladimir Plahotniuc mai deţine cetăţeniile Federaţiei Ruse şi României, în paşaportul românesc Plahotniuc figurând cu numele Vlad Ulinici.

La scurt timp după ce Partidul Democrat a cedat puterea din Republica Moldova şi s-a instalat Guvernul Maia Sandu la 14 iunie, oligarhul Vladimir Plahotniuc a părăsit ţara. Oficial fostul lider PD este divorţat, are doi copii care de mai multă vreme locuiesc în Elveţia, acolo unde Plahotniuc are mai multe proprietăţi, printre care o vilă luxoasă chiar pe malul lacului Geneva.