Cezar Preda: Ne vom uni forţele cu UDMR pentru a da jos acest guvern

Cezar Preda, PDL, conferinţă de presă
Cezar Preda, PDL, conferinţă de presă (Epoch Times România)

Deputatul PDL Cezar Preda a declarat, joi, pentru Mediafax, că ştia de o săptămână ce decizie va lua UDMR astăzi, respectiv de a ieşi de la guvernare, iar acum, că aceasta a fost luată în mod oficial la nivelul conducerii Alianţei, urmează să îşi unească forţele cu noul PNL în opoziţie pentru a da jos guvernul Ponta.

"Ne vom uni forţele în opoziţie pentru a da acest guvern jos. Când ? Când se poate asigura o majoritate confortabilă în Parlament", a declarat Cezar Preda

"Ştiam de o săptămână asta. UDMR a făcut exact ce trebuia să facă, Uniunea nu se poate asocia cu un premier şi un guvern care şi-au pierdut busola. Disperarea naşte monştri, iar UDMR nu poate să fie în continuare alături de Ponta, de Dragnea şi de alţii", a adăugat Preda.

Preşedintele UDMR a anunţat, joi, că oficiali de vârf ai partidului recomandă retragerea partidului de la guvernare, decizia urmând să fie validată în cadrul şedinţei Consiliului Reprezentanţilor Unionali (CRU) din 13 decembrie.

"Am înţeles mesajul electoratului nostru: trebuie să ne întoarcem mai mult către alegătorii noştri, către maghiarii din România care ne-au susţinut în momentele grele, dificile, în special când am intrat în coaliţia de guvernare", a declarat preşedintele UDMR, în contextul în care între 70% şi 79% din electoratul maghiar din judeţele Covasna, Harghita şi Mureş, a votat în favoarea preşedintelui PNL, Klaus Iohannis.