CFR Cluj a redevenit liderul clasamentului Ligii I, după victoria cu FCSB (2-0)

Campioana României a surclasat-o pe FCSB cu scorul de 2-0 (0-0), vineri seara, pe Arena Naţională din Bucureşti, într-un meci restant din etapa a 8-a a fazei play-off, succes ce le asigură jucătorilor lui Dan Petrescu prima poziţie a clasamentului Ligii I.
CFR Cluj - FCSB 2-0 (0-0), într-un meci restant din  etapa  a 8-a a fazei play-off.
CFR Cluj - FCSB 2-0 (0-0), într-un meci restant din etapa a 8-a a fazei play-off. (Fotbal Club CFR 1907 CLUJ-NAPOCA/facebook)

Echipa lui Dan Petrescu, CFR Cluj a revenit pe primul loc al clasamentului Ligii I de fotbal, după ce a învins-o la scor periculos pe FCSB, vineri seara, pe Arena Naţională din Capitală.

Soarta partidei a fost decisă în ultimele 10 minute de joc în urma inspiraţiilor lui Mateo Susic (85) şi Cătălin Itu (88), ambele după erori ale goalkeeper-ului Andrei Vlad, rezultat ce-i menţin în continuare pe ceferişti în lupta pentru titlu.

Astfel, campioana ediţiei precedente de campionat va putea să-şi apere postura de lider în meciul de luni cu Universitatea Craiova, o victorie a grupării din Gruia asigurându-le acestora pentru a treia oară consecutiv titlul de campioană a României.

Clujenii au venit pe Arena Naţională cu temele făcute, cu un singur scop bine stabilit, acela de a obţine maximul de puncte. Au ratat mai multe ocazii incredibile în acest meci, prin Ionuţ Vînă (min. 33), Ovidiu Hoban (33 şi 65) şi Andrei Burcă (85).

De partea cealaltă, FCSB a aliniat la startul partidei care l-a avut la centrul terenului pe arbitrul Istvan Kovacs (Carei), o echipă formată din mai mulţi jucători tineri, o mare parte dintre titularii echipei steliste asistând de pe banca de rezerve.

Ştiinţa poate cuceri titlul dacă o învinge pe CFR, în timp ce o remiză va face ca soarta titlului să fie decisă de meciul Astra Giurgiu - Universitatea Craiova, care nu s-a putut disputa din cauza mai multor cazuri de infectare cu coronavirus din echipa giurgiuveană.