CFR Cluj, performanţă excepţională: calificare în play-off-ul Ligii Campionilor

Celtic Glasgow a fost eliminată din turul III preliminar al competiţiei continentale de campioana României după o înfrângere grea suferită pe teren propriu, scor final 4-3, un meci fabulos reuşit de băieţii lui Dan Petrescu.
CFR Cluj - Celtic Glasgow 4-3 în preliminariile UCL.
CFR Cluj - Celtic Glasgow 4-3 în preliminariile UCL. (Getty Images)

CFR Cluj s-a calificat în play-off-ul celei mai valoroase competiţii fotbalistice inter-cluburi din Europa, marţi seara, în urma succesului înregistrat în faţa scoţienilor de la Celtic cu scorul de 4-3. După egalul înregistrat în tur, 1-1, jucătorii pregătiţi de Dan Petrescu nu erau văzuţi ca favoriţi, dar au surprins frumos cu o evoluţie de mare clasă şi multă determinare, în faţa unei echipe mult mai puternice şi care dispune de un lot mai valoros.

Ceferiştii au crezut până în ultima clipă în şansa lor şi bine au făcut, căci eforturile au fost încununate de o victorie memorabilă. Au jucat perfect cartea contraatacului, speculând foarte bine fiecare greşeală a adversarului, făcând totodată faţă cu brio presiunii exercitate de elevii lui Neil Lennon.

Ciprian Deac (27), Billel Omrani (74 - penalty, 80) şi George Ţucudean (90+7) au punctat pentru echipa ardeleană, în timp ce pentru campioana Scoţiei au înscris James Forrest (51), Odsonne Edouard (61) şi Ryan Christie (76).

După o primă repriză destul de echilibrată, şi cu un penalty neacordat, reprezentativa ţării noastre a intrat la vestiare cu moralul ridicat după reuşita lui Deac din minutul 27.

Repriza secundă însă a fost plină de suspans, cu răsturnări de situaţie pe tabela de marcaj, nerecomandat cardiacilor.

Scoţienii au fost mult mai hotărâţi şi au întors rapid rezultatul, Forrest şi Edouard marcând de două ori în doar zece minute (51 şi 61). Omrani a restabilit însă egalitatea în minutul 74 prin penalty acordat dupa un henţ la Brown, dar nu pentru mult timp pentru că Ryan Christie (76) şi-a adus echipa în avantaj din nou.

Cinci minute mai târziu acelaşi Omrani a adus din nou speranţă fanilor români cu un şut sub transversală, pentru ca apoi în prelungiri Ţucudean (90+7) să aducă bucuria fără margini lui Dan Petrescu.

În grupele Champions League, CFR va avea o misiune şi mai grea în faţa celor de la Slavia Praga.

ECHIPELE DE START

Celtic: Bain - Elhamed, Ajer, Simunovic - McGregor, Brown, Ntcham, Forrest - Christie, Edouard, Johnston
Rezerve: Gordon, Jullien, Bitton, Griffiths, Bayo, Morgan, Bolingoli
Antrenor: Neil Lennon

CFR Cluj: Arlauskis - Susic, Vinicius, Burca, Camora - Djokovic, Bordeianu, L. Aurelio - Deac, Rondon, Omrani
Rezerve: Vatca, Sylla, Paun, Tucudean, Muresan, Peteleu, Cestor
Antrenor: Dan Petrescu

Arbitru: Andris Treimanis (Letonia)